Osuđena grupa makroa! Svih osmoro idu u zatvor, kazne od 10 meseci do 4,5 godine zatvora

19.05.2023

18:43

0

Najstroža kazna, četiri godine i šest meseci, izrečena je Miroslavu Terziću, koji je u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal označen kao vođa grupe

Osuđena grupa makroa! Svih osmoro idu u zatvor, kazne od 10 meseci do 4,5 godine zatvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osudilo je juče osam pripadnika organizovane kriminalne grupe na zatvorske kazne od deset meseci do četiri i po godine, pošto ih je oglasilo krivim za posredovanje u prostituciji i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Najstroža kazna, četiri godine i šest meseci, izrečena je Miroslavu Terziću, koji je u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal označen kao vođa grupe. Vladimir Đorđević osuđen je na tri, a Tatjana Lukić na dve godine zatvora.

Tamara Hafizbegović osuđena je na godinu i po dana, dok su Vukanu Petroviću i Sretenu Dučiću izrečene kazne od po 14 meseci. Godinu dana zatvora izrečeno je Saši Nikoliću, dok je najblažu kaznu, 10 meseci, sudsko veće odmerilo Marku Radomiroviću.

Pripadnicima ove grupe na teret se stavlja da su od marta 2019. do januara 2020. na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su žene koje su prethodno angažovali, pružale seksualne usluge.

"Davali nadimke, kako ne bi bili otkriveni"

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, jedni drugima davali nadimke kako ne bi bili otkriveni. Devojke su se sa klijentima sastajale u iznajmljenim stanovima mahom na Novom Beogradu. Kada klijent preko sekretarice ugovori sastanak, glavnu ulogu preuzimali su muški članovi ovih grupa. Službeni vozač dovozio bi prostitutku do iznajmljenog stana, a onda bi stan obezbeđivali dok je unutra klijent. Pored toga, kontrolisali su i dolaske korisnika.

Klijenti su morali da prođu i svojevrsnu bezbednosnu proveru. Prema nezvaničnim informacijama, u zavisnosti od toga da li je korisnik usluga nov ili ne, znalo se u koji će stan ići.

Profimedia
 

Koliko su pripadnici grupe bili organizovani, pokazuje i činjenica da su posebno iznajmljivali manje stanove za klijente koji su prvi put koristili seksualne usluge. Kada se klijent „dokaže”, odnosno ako se pokaže da je pouzdan i da neće odati o čemu je reč, tek onda je mogao da odlazi u velike stanove koje su upotrebljavale ekskluzivne prostitutke.

Grupa je imala osobu zaduženu samo za vođenje evidencije. Ona je u svesci beležila podatke o klijentima i novcu koji je zarađen ovim „poslom”. Članovi grupe su zaradu delili u zavisnosti od uloge koju su imali u grupi.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni, policija je pronašla veću sumu novca, više od stotinu mobilnih telefona i laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, otkrivena je i privremeno oduzeta manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su upotrebljavana u izvršenju ovog krivičnog dela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike