"Bože, Bože, šta nam se desilo!" Prve reči nastavnice ranjene u masakru u školi na Vračaru

07.05.2023

12:28

0

Nastavnica je u stanju šoka

"Bože, Bože, šta nam se desilo!" Prve reči nastavnice ranjene u masakru u školi na Vračaru
Nastavnica istorije Tatjana S. - Copyright os-ribnikar.edu.rs

Nastavnica istorije Tatjana S., koju je u krvavom piru u OŠ "Vladislav Ribnikar" ranio K. K. (13), već danima ne može da veruje šta im je dečak učinio, pa u razgovoru sa lekarima stalno ponavlja da ništa ukazivalo nije da će on uraditi ovu jezivu stvar!

Prema rečima lekara koji brinu o njoj na odeljenju hirurgije u Kliničkom centru Srbije, iako je sada van životne opasnosti i govori da se dobro oseća, nastavnica Tatjana, u stanju šoka, ponavlja samo ovo: " Bože, Bože, šta nam se desilo! Šta mu je ovo trebalo?", piše "Informer".

24sedam/Lj.K.
K. K.

Zbog ozbiljnih povreda, nju čeka još jedna ortopedska operacija.

Preporuke Instituta Batut za postupanje i načine reagovanja na traumatične događaje: Kako da pomognete deci?

Preporučeni načini za suočavanje sa traumatičnim događajem - pokretanje razgovora sa osobom, a ako ona nije spremna ne insistirati, već pokazati zainteresovanost za razgovor kada osoba za to bude spremna.

Potrebno je pitati osobu kako se oseća povodom traumatičnog događaja i dopustiti joj da izrazi svoja osećanja i postavlja pitanja. Ne treba minimizirati problem kao da se ništa nije dogodilo, preporuka je Instituta Batut.

Treba reći da se svi ljudi uplaše kada se nađu u nekoj opasnoj situaciji i da su osećanja kao što su ljutnja, bes, bespomoćnost, tuga, strah, zabrinutost - prirodni.

Osobu koja je doživela traumatično iskustvo ne izlagati medijskom sadržaju o toj temi i ne očekivati da će se osoba koja je doživela traumatično iskustvo brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, već pokazati strpljenje.

Podsetimo, učenik sedmog razreda K. K. u sredu iz očevog pištolja ubio je u školi koju je pohađao osmoro dece i čuvara škole, a ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije.

Dečakov otac Vladimir K. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, a nakon saslušanja mu je određen pritvor do mesec dana.

Dečak se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike