Danas bi napunila 12 godina, umesto toga je sahranjuju: Devojčica koja je ubijena u masakru u školi se veče pre tragedije vratila iz Grčke

06.05.2023

12:03

0

Nastradalu devojčicu su roditelji nakon vesti o masakru u školi satima tražili

Danas bi napunila 12 godina, umesto toga je sahranjuju: Devojčica koja je ubijena u masakru u školi se veče pre tragedije vratila iz Grčke
Copyright TAnjug/Zoran Žestić

Učenik sedmog razreda K. K. (13) ubio je 3. maja osmoro učenika i radnika obezbeđenja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru koju je pohađao, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu istorije. Među tragično nastradalom decom je i devojčica A. B. (11), koja je tog jutra bila sa drugaricom dežurna u holu škole, koja bi danas napunila 12 godina. Umesto proslave rođendana, biće sahranjena u ponedeljak na Novom Groblju.

Nakon što je sa vrata ubio Dragana Vlahovića, K. K. je hicem iz pištolja pucao je na  A. B. i njenu drugaricu. A. B. bila je uspešna odbojkašica, a dan pre kobnog jutra vratila se iz Grčke.

Njena drugarica ispričala je da je tog jutra A. B. prethodno došla do učionice da pozdravi drugare.

- Nekima je dala i poklone, rekla je - vidimo se kasnije, danas sam dežurna - ispričala je njena drugarica.

Inače, nastradalu devojčicu su roditelji nakon vesti o masakru u školi satima tražili, misleći da je u nekoj od bolnica u kojima su bili prevezeni povređeni đaci. 

Komšinica ubijene devojčice rekla je za A. B. da je bila divno dete i da su komšije njenim roditeljima pomagale i raspitivali se ispred škole. Navela je da niko nije ni pomislio da je ubijena. 

- Nažalost, na kraju su čuli strašnu vest. Ne smem ni da zamislim kako se osećaju njeni roditelji. Ovo je sve kao horor film - ispričala je komšinica ubijene devojčice.

Tanjug/AP
Hapšenje K. K.

Deda  A. B. smogao je snage i došao da oda počast tragično nastradaloj deci i Draganu Vlahoviću, čoveku koji ih je dočekivao i pratio iz škole. Jadikovao je za svojom mezimicom, pokazivao slike "dedine lepotice".

- Sve mislim nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući… – ponavljao je neutešni čovek.

Danas će na beogradskim grobljima biti sahranjeni četiri učenice i radnik obezbeđenja Dragan Vlahović.

Podsetimo, K. K. (13) ubio je u sredu devetoro ljudi, a sedmoro ranio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koju je pohađao.

U holu škole ubio je tri devojčice i radnika obezbeđenja, a u učionici istorije još pet učenika razreda u koji je i sam išao - četiri devojčice i jednog dečaka. U krvavom piru ranio je još šestoro đaka i nastavnicu istorije.

Uhapšen je u dvorištu škole. Nalazi se u psihijatrijskoj ustanovi. Istog dana uhapšen je i njegov otac. On se sumnjiči da je sina u streljani obučavao da rukuje vatrenim oružjem, kao i da oružje koje je posedovao nije bezbedno čuvao. Dečak je zločin počinio iz dva očeva pištolja, koja je uzeo iz sefa.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike