Još jedan incident u osnovnoj školi: Učenik imitirao scene jučerašnjeg masakra!

04.05.2023

15:01

0

Učenik je putem društvenih mreža pokušavao da imitira neke od postupaka u pripremi jučerašnjeg masakra

Još jedan incident u osnovnoj školi: Učenik imitirao scene jučerašnjeg masakra!
OŠ "Miloje Vasić" - Copyright Printscreen/Google Maps/Pixabay

Dečak u Osnovnoj školi "Miloje Vasić" danas je imitirao scene jučerašnjeg masakra, zbog čega je uprava škole odmah pozvala policiju!

Nakon tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je učenik K.K. (13) ubio osmoro vršnjaka, čuvara škole i ranio šestoro učenika i nastavnicu istorije, incidenti u školama u Srbiji su sve učestaliji.

Osnovna škola "Miloje Vasić" u Kaluđerici je danas pozvala policiju, zbog incidenta koji se dogodio u toj školi, kada je navodno jedan učenik imitirao scene jučerašnjeg masakra. Ova škola je donela odluku da sutra obustave nastavu na jedan dan.

Printscreen/Društvene mreže
 

Naime, oni su zvali policiju zato što je jedan od učenika neozbiljno shvatio tragediju i imitirao neke od postupaka jučerašnjeg masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Nakon toga, nastavničko veće je na vanrednoj sednici, jednoglasno odlučilo da se sutra, 5. maja obustavi nastava.

Učenik je putem društvenih mreža pokušavao da imitira neke od postupaka u pripremi jučerašnjeg masakra.

Škola je odmah obavestila policiju i ostale nadležne, a učenika i njegove roditelje je policija privela i on će do daljnjeg biti udaljen sa nastave.

Milos Tesic/ATAImages
 

Niz incidenata u školama

Ranije danas policija u Obrenovcu uhapsila je oca maloletnog učenika koji je jutros u Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu nakon minuta ćutanja izvadio plastični pištolj. Sa njim je u policiju pošao i sin.

Kako se sumnja, ovaj dečak je doneo plastični pištolj u školu, koji je izvadio i okrenuo prema učenicima. Policija je odmah reagovala.

Takođe, do incidenta je došlo i u OŠ "Desanka Maksimović" u Beogradu, kada je navodno jedan učenik (9) pravio spisak imena, aludirajući na spisak koji je Kecmanović pravio, sa imenima onih koje želi da ubije.

- U našoj školi dečak (9) treći razred je simulirao pucnjavu, nije bilo nikakvog pištolja i sve je smatrao šalom. Da upotpuni jučerašnji scenario napravio je taj spisak. Kada smo ga pitali kakve su mu namere, rekao je da je sve uradio iz šale. Nema nikakve štete. Uradio je sve u šali, nije razumeo. Prstima je kao pucao, niko nije povređen. Deca su prijavila učiteljici a škola je dalje predeuzela zakonske korake.

Devojčica L.I. (15) nožem je povredila dečaka A.R. (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči. Kako je preneo "Blic", sve se dogodilo u Gimnaziji „Ruđer Bošković“ u Beogradu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike