Strašno! Imitiraju scene masakra na Vračaru: Serija incidenata u osnovnim školama, pokušaj ubistva u gimnaziji! (FOTO/VIDEO)

04.05.2023

20:45

0

Devetogodišnjak u školu doneo spisak đaka koje želi da ubije, učenik u Kaluđerici imitorao K. K. (13)

Strašno! Imitiraju scene masakra na Vračaru: Serija incidenata u osnovnim školama, pokušaj ubistva u gimnaziji! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Google map/YouTube

Masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskom Vračaru, otvorio je, čini se, Pandorinu kutiju zločina. Dan nakon stravične tragedije, nezapamćene do sada u Srbiji, dok jedni odaju počast žrtvama i mole se za oporavak povređenih, u školama se dogodila serija incidenata. Deca koju je inspirisao K. K. (13), koji je ubio sedan devojčica, jednog dečaka i čuvara škole i povredio još šest učenika i nastavnicu, i to sa unapred pripremljenim planom i spiskom za odstrel, danas su pokušala da ga imitiraju.

Tokom dana, kako je večeras objavljeno, policija je primila 25 dojava iz škola u nekoliko gradova Srbije da su u tim objektima, holovima, učionicima i dvorištima pojedini učenici imitirali ponašanje K. K.

Policija je jutros u 9.50 časova dobila prijavu da je A. J. (9), učenik Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu u tu školu doneo spisak đaka koje navodno želi da ubije. Odmah po prijavi, policija je reagovala i dete je na razgovor u pratnji roditelja dovedeno u MUP. On je pri ulasku u školu simulirao i kao da puca na pripadnika obezbeđenja!

Printscreen/Google Maps/Pixabay
Osnovna škola "Desanka Maksimović" i spisak: Ilustracija

Majka jednog od dečaka, koji trpi nasilje od učenika koji je navodno napravio spisak, rekla je da je njeno dete već duži period meta tog nasilnika, kao i da je o svemu obaveštena škola koju deca pohađaju.

- Pretio je mom sinu ranije da će mu zaklati psa, a potom i celu porodicu. Rekao je da će od tate da uzme bombu - izjavila je majka dečaka.

Pomoćnik direktora OŠ "Desanka Maksimović" danas je pozvao beogradsku policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu ima problem sa učenikom trećeg razreda. On je rekao da je dečak prilikom dolaska u školu simulirao kao da puca u radnika obezbeđenja i da je nakon toga u dvorištu jurio decu mlađih razreda. Posle je ušao na čas i napravio spisak svih đaka, koje želi da ubije.

Imitirao jezive scene

Dečak u Osnovnoj školi "Miloje Vasić" u beogradskom naselju Kaluđerica, inspirisan zločinom K. K, danas je imitirao scene jučerašnjeg masakra, zbog čega je uprava škole odmah pozvala policiju.

OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici je danas pozvala policiju, zbog incidenta koji se dogodio u toj školi, kada je navodno jedan učenik imitirao scene jučerašnjeg masakra. Ova škola je donela odluku da sutra obustavi nastavu na jedan dan.

Printscreen/Google Maps/Pixabay
Osnovna škola "Miloje Vasić"

Oni su zvali policiju zato što je jedan od učenika neozbiljno shvatio tragediju i imitirao neke od postupaka jučerašnjeg masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar". Nakon toga, nastavničko veće je na vanrednoj sednici, jednoglasno odlučilo da se sutra, 5. maja obustavi nastava. Učenik je putem društvenih mreža pokušavao da imitira neke od postupaka u pripremi jučerašnjeg masakra.

Škola je odmah obavestila policiju i ostale nadležne, a učenika i njegove roditelje je policija privela i on će do daljnjeg biti udaljen sa nastave.

Policija u Obrenovcu uhapsila je oca maloletnog učenika koji je jutros u Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu, nakon minuta ćutanja, izvadio plastični pištolj. Sa njim je u policiju pošao i sin. Školski policajac je pozvao policiju.

Dečak sa inicijalima M. D. jutros je, da podsetimo, posle minuta ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar", iz ranca izvadio plastični pištolj i pokazao ga drugu. Njime je potom mahao i plašio decu.

Horor u gimnaziji

Najstrašniji slučaj dogodio se danas u gimnaziji "Ruđer Bošković" devojčica L. I. (15) nožem je povredila dečaka A. R. (15) i nastavnicu (43), koja je pokušala da je spreči, koju je posekla po ruci.

Ovim povodom se oglasila i Gimnazija čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije „Ruđer Bošković“ došla je u posetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u rame nanevši mu lakšu telesnu povredu. U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu. Tokom oduzimanja noža, bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posekotine.

Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama.

Antonio Ahel/ATAImages
Drama u OŠ "Ruđer Bošković"

Uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja", piše u saopštenju.

"Biće masakr u Bihaću, to vam se kunem"

Mladić iz Bihaća, A. Z. pretio je danas da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji, kao i da će ubiti učenike i zaposlene u Ekonomskoj školi.

Stravičan slučaj potresao je region kada je juče K.K. (13)  počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je usledio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dečaka, prenosi Srpskainfo.

Printscreen/YouTube/ Ekonomska skola Bihac/Pixabay
Ekonomska škola u Bihaću: Ilustracija

"Onaj dečak što je ubio osmoro dece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vreme za ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbegavati, zbog toga će da bude teror!", napisao je A. Z.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je i potvrđeno iz MUP Unsko-sanskog kantona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike