Načelnik beogradske policije otkrio nove detalje: Kosta pre mesec dana hteo da ubije drugove u školskom dvorištu, ali je odustao!

04.05.2023

15:36

0

Milić ističe da ne bi mogao da kaže da li je dečak bio svestan da neće moći da odgovara

Načelnik beogradske policije otkrio nove detalje: Kosta pre mesec dana hteo da ubije drugove u školskom dvorištu, ali je odustao!
Pucnjava na Vračaru - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug

Trinaestogodišnji dečak Kosta K., koji je izvšio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, nakon krvavog pira pozvao je policiju i rekao da je pucao na nekoliko osoba u školi i da je on, kako se može čuti toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri, saopštio je sinoć Veselin Milić načelnik beogradske policije.

Milić je istakao i da je dečak ispričao da je pre izvesnog vremena planirao da nešto slično uradi i na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje.

Načelnik beogradske policije je u emisiji "Oko" na RTS-a naveo da su zbog ovog nemilog događaja svi u policiji i državi nemi pred ovom tragedijom.

Printscreen/Pink
Veselin Milić

- Dete koje je izvršilo zločin je kada je pozvao policiju rekao da je pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri. To je izjavio kada je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra, u izjavi prvoj na njegov telefonski poziv za prijavljivanje događaja. Izjavio je da je po izvršenju toga koliko ga je uhvatio strah panika i čudno disanje bilo ispravno da pozove policiju i taj događaj prijavi - rekao je Milić.

On je ispričao da nije bilo mehanizama kojima bi mogao da se predvidi ovaj zločin. Istakao je da je Kosta K. dao izjavu u prisustvu Centra za socijalni rad i advokata, u kojoj je ispričao da je bio "ignorisan od društva i da je bio negde izopšten iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dete da ima" i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da učini to.

- Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao nameru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod - objasnio je Milić.

Navodi da je rekao na samom izvršenju krivičnog dela da je čekao ovaj dan, da mu je tu najpovoljnije, jer su tu preko puta deca koja idu u školu i gde može sve da završi u jednom danu.

TAnjug/Zoran Žestić
 

Milić ističe da ne bi mogao da kaže da li je dečak bio svestan da neće moći da odgovara.

- Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegovog mišljenja kako je prevazišao igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu pre mesec dana ili posle toga oko tri nedelje, da izvrši ubistvo svih koji ga iritiraju i ignorišu, on je vrlo planski to zamišljao kako i šta. Sam ovaj spisak je pitanje za sve nas, šta bi bilo da je stigao ovo sve - upitao je Milić.

Dešavanja dan nakon tragedije u školi na Vračaru pratite na našem blogu uživo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike