Srpkinja i Bosanka uhapšene u Beču! Ubrizgavale botoks na crno, a evo šta su sve policajci našli kada su upali u stan (FOTO)

26.04.2023

08:44

0

Autor: J. S. J.

Pretpostavlja se da ih je prijavio neko iz komšiluka

Srpkinja i Bosanka uhapšene u Beču! Ubrizgavale botoks na crno, a evo šta su sve policajci našli kada su upali u stan (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Austrijska policija je uhapsila Srpkinju i Bosanku u Beču jer su u jednom stanu u tom gradu vodile ilegalan kozmetički salon. Ženama su ubrizgavale botoks i filere.

Finanzpolizei
 

 

Pretpostavlja se da ih je prijavio neko iz komšiluka. Kada su se policajci pojavili pred vratima stana, odgvor sa druge strane nisu dobili, pa su zato morali da dobiju nalog za pretres.

Finanzpolizei
 

 

Nekretnina je bila pretvorena u ilegalni kozmetički salon, iako niko od prisutnih nije imao dozvolu za obavljanje kozmetičkih tretmana, niti je iko bio na listi Austrijskog lekarskog društva.

U Austriji je zabranjeno korišćenje botoksa (tačnije botulinum toksina) i davanje filera (poput hijaluronske kiseline) u oblasti kozmetike i estetike od strane stomatologa.

Srpkinja je navodno bila „hirurg“ i zakazivala je preglede, a Bosanka, koja je inače stomatolog, asistiralajoj je vikendom, kada je i dolazila u Austriju.

Prilikom pretresa stana koji je izvršila policija istražitelji su zaplenili sve supstance koji je dvojac koristio prilikom tretmana i to će biti iskorišćeno kao dokaz u sudskom postupku.

Takođe, zaplenjeno je 10.000 evra u gotovini, za koje se veruje da su stečeni ilegalnim radom.

Ove dve žene se terete za prevaru, nadrilekarstvo i kršenje Zakona za strance.

Ministar finansija Magnus Brauner je kazao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike