Podnet optužni predlog protiv nadrilekarke Olgice Markanović! Preti joj tri godine zatvora!

28.07.2021

06:28 >> 07:52

0

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka

Podnet optužni predlog protiv nadrilekarke Olgice Markanović! Preti joj tri godine zatvora!
Copyright Printscreen/Instagram

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv nadrilekarke Olgice Markanović i J. T. zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

– Nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM, informacije Ministarstva zdravlja i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičenoj O. M. u trajanju od 48 časova, koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 3. juna 2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i potom, na obrazložen predlog, produžio ga za još 30 dana po više osnova – s obzirom na to da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

– O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 1. maja 2020. godine do 1. marta 2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br. 8a, na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma pen“ zbog korišćenja struje – saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O. M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od tr godine, kao i da okrivljenoj J. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike