Inspektor Vračević priznao krivicu: Ide u kućni zatvor zbog odavanja informacija Belivuku

02.04.2023

11:56

0

Inspektor Vračević priznao krivicu: Ide u kućni zatvor zbog odavanja informacija Belivuku
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Policijski službenik Nikola Vračević priznao je krivicu za odavanje poverljivih informacija grupi Beljka Belivuka i zaključio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal za kaznu kućnog zatvora od godinu dana.

Sporazum, koji je zaključen 2. marta, potvrdio je presudom sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Prema tom sporazumu sa Tuzilastvom Vračević je priznao krivična dela udruživanje radi vršenja i produženo krivično delo zloupetreba sluzbenog položaja, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Pored kazne kućnog zatvora Vračeviću je izrečena i mera bezbednosti zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti od pet godina.

Pored Vračevića optužen je i Aleksandar Purković, a na prvom održanom suđenju postupajući sudija je rekao da će tražiti spajanje tog predmeta sa glavnim Belivukovim predmetom. 

Međutim kako je Tanjugu potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je donelo rešenje kojim je odbijen kao neosnovan predlog predsednika veća za spajanje predmeta. 

Vračević i Purković su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

 Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.
  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike