Deda ubijene devojčice iz Ripnja progovorio: "Ubica je bio zaljubljen i u moju unuku i u njenu majku!" Brat veruje da je nije obeščastio

11.04.2023

15:45

0

Autor: Lj.K.

Nevena je sa porodicom došla kod dede u RIpanj da provedu zajedno praznike i raspust

Deda ubijene devojčice iz Ripnja progovorio: "Ubica je bio zaljubljen i u moju unuku i u njenu majku!" Brat veruje da je nije obeščastio
Ubistvo u Ripnju - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Dan nakon tragedije u Ripnju, kada je pomahnitali Stojan Ilić ubio maloletnu Nevenu P. a članove njene porodice povredio nožem, svedoci događaja danas su opisali šta se sve dogodilo u domu ove porodice juče oko 14 sati, ali i šta je bio motiv da se zverski prekine jedan mladi život.

Osumnjičeni Stojan Ilić je bio čest gost u komšijskoj kući, a juče ujutro sa devojčicinim dedom Nenadom P. popio je kafu.

Oko 14 sati Stojan je povezao Nenada svojim autom do autobuske stanice, a kasnije se vratio da do centra sela preveze Nevenu, kao i njenog maloletnog brata.

- Sestru i mene dovezao je do centra sela, a dalje nije mogao jer nije imao dozvolu. Istrčao sam iz auta da nešto kupim, nisam se dugo zadržao. Kad sam se vratio, njih više nije bilo na dogovorenom mestu - ispričao je za Novosti N. P, brat ubijene devojčice.

Prema rekonsturkciji događaja, Ilić je devojčicu odatle odvezao na put za Žuti breg, gde ju je ubio ubodom nožem u stomak i vrat, a potom pobegao.

Kada se Nevenin brat iz prodavnice vratio kući, tamo je zatekao povređene ukućane.

- Stojan je već bio u kući, povredio je mamu u koju je inače bio veoma zaljubljen, ujaka i baku. Nevene nije bilo tu, a posle smo saznali šta se desilo. Ipak, mislim da nije stigao da je pre ubistva i siluje, jer nije bilo toliko vremena, mada ne isključujem mogućnost da je pokušao. Moja lepa seka se verovatno branila i on ju je ubio - kaže Nevenin brat.

Nenad P, deda ubijene devojčice takođe je za medije progovorio o tragediji, sumnjajući da je Ilić bio zaljubljen i u njegovu ćerku, ali i u unuku.

- Nevena, moja ćerka Sanja i deca su iz Kruševca došla u subotu kako bi zajedno proveli praznike i raspust. I od tada je Stojan kod nas, nije izbijao iz naše kuće, ispričao je.

Potvrdio je da ga je osumnjičeni nakon popijene kafe odvezao do stanice, i da se vratio po Nevenu i brata.

24sedam/Katarina Mihajlović
Kuća u kojoj je Stojan Ilić ubadao ukućane ubijene devojčice

- Čim je klinac izašao iz kola on je dodao gas i pobegao. Odveo je Nevenu na mesto gde ju je silovao i ubio, a zatim je bacio njeno krvavo telo pored puta - objansio je Nenad P. dodajući da je ubica onako krvav otišao do njih kuće.

- Bio je zaljubljen u Sanju, a bojim se i u Nevenu. Kupovao im je stvari i davao novac tako da je moguće imao plan da ih pridobije na taj način, dodao je ožalošćeni deda.

Ilić je uhapšen nekoliko sati nakon tragdije, a tokom bekstva je pozvao svog rođenog brata i rekao mu da je "troje ubio" i da će i sebi presuditi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike