Saslušana dva svedoka zbog svirepog ubistva u Podgorici: Vidakovo (23) poluugljenisano telo pronađeno u šumi

11.04.2023

11:27

0

Ubijeni Vidak je za sebe navodno navodio da je blizak škaljarcima

Saslušana dva svedoka zbog svirepog ubistva u Podgorici: Vidakovo (23) poluugljenisano telo pronađeno u šumi
Vidak Vujović nađen zapaljen - Copyright Printscreen/Instagram/bagzi999

Dva svedoka saslušana su u Višem javnom tužilaštvu u Podgorici u sklopu istražnih radnji, nakon što je pronađen poluugljenisani leš mladića za kog se pretpostavlja da je Vidak V. (23) iz Podgorice.

Identitet ubijenog nije zvanično potvrđen, a Vidaka su navodno, njegovi članovi porodice prepoznali po tetovažama koje je imao na nozi, ruci i vratu. Mladić je upucan sa tri metka, pa spaljen.

Printscreen/Instagram/bagzi999
Vidak V.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaženja beživotnog tela muškog lica u mestu Šteke zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo na štetu tog lica. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je, od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije i veštacima odgovarajuće struke, obavljen uviđaj na licu mesta, izuzeti svi pronađeni tragovi i predmeti, koji su po naredbi ovog tužilaštva poslati na odgovarajuća veštačenja - rekla je za Dan Lepa Medenica, portparol Više državnog tužilaštva u Podgorici.

Takođe, navela je da od tužilaštva naložena obdukcija tela, a obdukcioni zapisnik još nije dostavljen tužilaštvu, dok su u tužilaštvu u svojstvu svedoka saslušana dva lica, a takođe su prikupljena obaveštenja od većeg broja građana. 

- U daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mere i radnje, a sve u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog dela - saopštila je Medenica.

Printscreen/Instagram/bagzi999
Vidak V.

Ugljenisano telo pronađeno je u mestu Šteke, na izlazu iz Podgorice prema Cetinju. Istražitelji su zaključili da je mladić nekoliko dana ranije ubijen hicima iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno u obližnjoj šumi. Telo mladića nije u potpunosti izgorelo, a pronašao ga je jedan meštanin dok je obilazio imanje, koji je odmah pozvao policiju.

Pre pronalaženja tela policiji nije prijavljivan nestanak bilo koje osobe, a, navodno, Vidak se porodici i prijateljima nije javljao tri dana, ali su oni sami pokušavali da ga pronađu.

Navodi se da on policiji nije poznat kao počinilac težih krivičnih dela ili pripadnik neke organizovane kriminalne grupe.

Za sebe je, navodno, govorio da je blizak “škaljarcima”, a u policiji je bio zaveden kao sitan prestupnik, a ovaj podatak dodatno je zbunio istražitelje, s obzirom na to da je svirepo ubijen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike