Ko je bio uzor mladiću čije je telo zapaljeno nakon egzekucije: Nazvao sebe Bagzi po "zemuncu" ili američkom gangsteru

10.04.2023

14:20

0

Autor: Lj.K.

Ubijeni mladić nestao je 5. aprila, a telo je nađeno u šumi u blizini Podgorice

Ko je bio uzor mladiću čije je telo zapaljeno nakon egzekucije: Nazvao sebe Bagzi po "zemuncu" ili američkom gangsteru
Vidak Vujović nađen zapaljen - Copyright Printscreen/Instagram/bagzi999

Crnogorska policija pokušava da sklopi mozaik ubistva Vidaka V. (23), čije je zapaljeno telo pronađeno u subotu, u šumi blizu Podgorice. Ubijen je sa tri hica pa zapaljen, a porodica ga je identifikovala na osnovu tetovaža na vratu, ruci i nozi.

Iako je za sebe govorio da je blizak “škaljarcima”, Vujović je u policiji zaveden kao sitan prestupnik, a ovaj podatak dodatno je zbunio istražitelje, s obzirom na to da je svirepo ubijen.

Ubijeni mladić nestao je 5. aprila, a porodica ga je samoinicijativno tražila, da bi u subotu dobila poziv da dođe da identifikuje telo pronađeno u selu Štake kod Podgorice.

Na beživotnom telu, u velikoj meri uništenom paljenjem, na osnovu tetovaža identifikovali su Vidaka, a istražitelji se nadaju da će veštačenje telefonske komunikacije pomoći da se dođe do izvršioca i motiva ove surove likvidacije.

Sudeći prema objavama koje je na društevnim mrežaama ostavljao, ubijeni Vidak je sebe predstavljao kao opasnog momka, a navodno je sam sebi dao nadimak Bagzi.

Zbog čega je sebi nadenuo taj nadimak, i koji Bagzi s one strane zakona mu je bio idol, da li Dejan Milenković, nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", ili američki gangster Bendžamin Bagzi Sigel?

Dejan Milenković Bagzi nekadašnji je pripadnik “surčinskog”, a potom i “zemunskog klana”, koji je nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, u policijskoj akciji “Sablja”, kada su likvidirane vođe "zemunaca”, jedini uspeo da sa torbom punom para pobegne u Grčku i da se odatle nagodi da postane svedok saradnik.

Profimedia
Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi

On je pod zaštitom službe koja brine o bezbednosti svedoka saradnika, a prema nepotvrđenim informacijama, uspešno se bavi biznisom u Srbiji.

Bendžamin Sigel je bio američki gangster koji je u vreme prohibicije držao prodaju alkohola pod svojom kontrolom duž Istočne obale. Ostao je upamćen kao vođa kriminalnog klana, holivudski plejboj i čovek koji je izgradio luksuzni hotel "Flamingo2 u Las Vegasu.

Zbog svoje nezgodne naravi prijatelji su često za njega znali da kažu da je lud kao stenica, što se u slengu izgovara kao Bagzi. Sigel je hapšen iz raznoraznih razloga, od posedovanja narkotika i oružja do ubistava i silovanja, ali je samo dvaput proglašen krivim, i to za kockanje. Oba puta platio je kaznu i izašao na slobodu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike