Četiri bratoubistva za 11 meseci: Jedan ubijen sekirom, drugi upucan, treći smaknut nogarom od stola, četvrtog brat spremio za sahranu!

10.04.2023

20:45

1

Poslednji slučaj dogodio se u petak u Nišu kada je Vladimir V., kako se sumnja, sekirom ubio svog brata Bobana

Četiri bratoubistva za 11 meseci: Jedan ubijen sekirom, drugi upucan, treći smaknut nogarom od stola, četvrtog brat spremio za sahranu!
Copyright 24sedam/M.K./J.J. Profimedia Facebook/Nikola A./D.B.V.

Vladimir V. (47) nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je u petak sekirom ubio svog starijeg brata Bobana (52) u njihovoj kući u Nišu. Još tri bratoubistva dogodila su se za nešto manje od godinu dana u Srbiji - Slobodan (33) je Nikolu (30), kako se sumnja, ubio nogarom od stola, a Milanu G. (43) se sudi zbog optužbi da je svog brata Sašu (52) zadavio. Policajac M. Š. je, kako se sumnja, ubio svog brata D. Š. hicima iz pištolja.

Boban ubijen sekirom

Printscreen/Facebook/D.B.V.
Ubijeni Boban V.

Vladimir V. iz Niša sumnjiči se da je nakon kraće svađe, udarcima sekirom u glavu presudio svom bratu Bobanu. Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici u Nišu. Komšije su ispričale da je Vladimir odmah izašao u dvorište i počeo da viče: "Ubio sam brata, ubio sam brata", zbog čega misle da se odmah pokajao. Ispričali su da je odmah pozvao svoju tetku i rekao šta je uradio.

Komšije su ispričale da su braća živela sama, od očeve penzije. Naveli su da su njih dvojica bili sušte suprotnosti po karakteru. Za ubijenog Bobana su rekli da je ranije koristio narkotike, kao i da je bio nasilan prema Vladimiru, za kog kažu da je bio povučen. Naveli su da se Vladimir svog brata plašio i da misle da je zbog toga i digao ruku na njega.

Za Vladimira su naveli da se više puta lečio u psihijatrijskoj ustanovi u Gornjoj Toponici, a da je iz nje izašao pre dva meseca uz insistiranje njegovog brata Bobana.

Vladimir je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, gde je izneo svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor. Sumnjiči se da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je maksimalna zaprećena kazna doživotni zatvor.

Nikoli presuđeno nogarom od stola

Facebook/Nikola A.
Ubijeni Nikola A.

Slobodan A. (33) iz sela Gornja Trnava kod Topole sredinom novembra prošle godine je, kako se sumnja, do smrti pretukao svog rođenog brata Nikolu (30) na spavanju.

Sumnja se da je Slobodan, nakon svađe, razvalio drveni sto u porodičnoj kući, a potom jednom nogarom krvnički tukao mlađeg brata dok nije preminuo. On je sam pozvao policiju i priznao zločin.

Komšije su za medije ispričale da se spekuliše da je Slobodan tada bio u alkoholisanom stanju, kao i da je već govorio bratu da će ga ubiti nogarom od stola. Komšije su navele da su se porodične svađe često dešavale, a da je u jednoj koja se dogodila nekoliko dana pre ubistva, polomljeno pokućstvo. Naveli su da se zbog toga dešavalo da njihov otac prespava napolju.

Njihovi bliski rođaci su rekli za medije da misle da je Slobodan ubio Nikolu zbog kredita koji je podigao u banci u iznosu od milion dinara, a koji nije mogao da isplati, jer je dao otkaz u firmi. Novac koji je uzeo od banke je, prema njihovim rečima, bio potrošen. Zbog toga su se, pričaju rođaci, stalno svađali.

Rođaci su naveli da se Slobodan plašio da im izvršitelji ne zakucaju na vrata i da im ne oduzmu kuću.

Braća su živela sa ocem, a majka im je preminula kada je Slobodan imao sedam, a ubijeni Nikola četiri godine.

Brata zadavio, pa ga spremio za sahranu?!

24sedam/M.K.
Kuća u Nišu u kojoj se dogodilo bratoubistvo

Pre nešto manje od godinu dana, na Đurđevdan, u naselju Donji Komren u Nišu, Milan G. je, kako se sumnja, zadavio svog brata Sašu.

Braća su kobne večeri sedela sa jednim komšijom i pila do 21.30. Komšija je tada rekao da mu je muka i otišao svojoj kući.

Sumnja se da je Milan potom iz nepoznatih razloga, ugušio svog brata stežući ga rukama oko vrata. Osumnjičeni je potom, oko 3.30 sati posle ponoći, pozvao komšiju da dođe i rekao mu da je njegovom bratu pozlilo. Komšija je došao u njihovu kuću i video da je Milan brata obukao, okupao, obrijao i gotovo spremio za sahranu. Vezao mu je vilicu maramom, kako se ne bi otvarala.

Milan je iste večeri zvao Hitnu pomoć i prijavio je bratovljevu smrt. U policiji je izjavio da je te večeri oko 22 časa čuo da je njegov brat pao najerovatnije pri odlasku u toalet, da je otišao do njega, podigao ga i odneo u krevet, gde ga je oko 3 časa posle ponoći zatekao bez znakova života. Zbog toga ga je, navodno, u panici uhvatio za vrat i drmao kako bi ga probudio.

Saša je imao i masnicu na oku, što je bilo sumnjivo, da bi potom obdukcijom koju je Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo, utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Osumnjičeni je potom uhapšen.

Komšija koji je bio s njima pre ubistva, naveo je da su se braća uglavnom slagala i da kada bi se posvađala i kada bi jedan drugom udario šamar, posle nekoliko minuta bi se ponašali kao da se ništa nije desilo.

Policajac upucao svog brata?

Printscreen/KlanKosova
D. Š. ubijen je u Donjoj Gušterici

Samo dan nakon jezivog bratoubistva u Nišu, isti zločin dogodio se u selu Donja Gušterica kod Gračanice na Kosovu i Metohiji.

Policajac srpske nacionalnosti M. Š. je, kako se sumnja, upucao svog brata D. Š., starog oko 70 godina. Muškarac je preminuo na licu mesta.

Mediji su preneli da je osumnjičeni policajac bio van dužnosti kada je, kako se sumnja, počinio zločin. Nije poznato da li je ubistvo počinjeno službenim pištoljem.

Printscreen/KlanKosova
M. Š. uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata D. Š.

Ostalo je, međutim, nejasno da li je ubistvo počinjeno službenim oružjem.

Navodilo se da je motiv ubistva, najverovatnije, nerešen imovinski problem oko koga su se braća sukobila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike