Određen pritvor Vladimiru zbog ubistva brata Bobana u Nišu: Presudio mu udarcem sekirom u glavu - preti mu doživotna robija

10.04.2023

10:58

0

Autor: M. B.

Zločin se dogodio u petak u kući u kojoj su braća živela

Određen pritvor Vladimiru zbog ubistva brata Bobana u Nišu: Presudio mu udarcem sekirom u glavu - preti mu doživotna robija
Ubijeni Boban V. - Copyright Printscreen/Facebook/D.B.V.

Vladimir V. (47) iz Niša, koji se sumnjiči da je u petak sekirom ubio svog brata Bobana V. (52), saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu, gde je izneo svoju odbranu.

Vladimir se sumnjiči da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je maksimalna zaprećena kazna doživotni zatvor.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva navodi se da je na njihov predlog sud okrivljenom odredio pritvor do 30 dana,  radi sprečavanja uticaja na svedoke i činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina a njegovo izvršenje je uznemirilo javnost.

Printscreen/Facebook/D.B.V.
Ubijeni Boban V.

Vladimir je, kako se sumnja, svog brata ubio udarcem sekirom u glavu, nakon kraće svađe u porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici u Nišu.

Komšije su ispričale da je Vladimir zbog psihičkih problema bio više puta na lečenju u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, odakle je poslednji put izašao pre dva meseca na insistiranje njegovog brata Bobana.

Komšije su ispričale i da je ubijeni Boban ranije koristio narkotike i da je bio nasilan prema Vladimiru, a da ga se on plašio. Vladan je, kažu, koristio lekove za smirenje, ali je znao da ih meša sa alkoholom.

Komšije misle da ga je strah od brata naterao da digne ruku na njega, a kažu i da je delovalo da se odmah pokajao jer je, kako navode, "čim se to desilo izašao je u dvorište i počeo da viče: "Ubio sam brata, ubio sam brata". Naveli su da je odmah pozvao rođenu tetku i rekao šta je uradio.

Vladimir i Boban su, kako su navele komšije, živeli od očeve penzije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike