Potraga za mladićima u Dunavu traje 20 dana: Porodice apeluju da im pomognu oni koji imaju čamce - "Ne smetaju nam ni kiša ni sneg"

07.04.2023

08:00

0

Čamac u kojem su se nalazila četvorica mladića prevrnuo se 18. marta. kod Ade Huje. Mane K. se domogao obale u Krnjači

Potraga za mladićima u Dunavu traje 20 dana: Porodice apeluju da im pomognu oni koji imaju čamce - "Ne smetaju nam ni kiša ni sneg"
Copyright Printscreen/Facebook/24sedam

Potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (35) i Milanom Nikolićem (36) koji su nestali u Dunavu kod Ade Huje kada im se čamac prevrnuo traje 20 dana. Milošev brat Dušan Marković apeluje na sve koji su u mogućnosti da se pridruže za vikend u potrazi ukoliko poseduju čamac.

Dušan je za 24sedam naveo da ovog vikenda neće apelovati za pomoć pešaka i sa dronovima, jer želi da ljudi odmore.

Printscreen/Facebook/24sedam
 

Dušan kaže da se i dalje skupljaju na Tamišu, na splavu "Sidro" i da on i najbliži članovi porodica sa dobrovoljcima izlaze na reku. U potrazi, dodaje, učestvuje policija, žandarmerija, a u kontaktu je i sa drugim službama.

- Apelujemo i na ljude koji izlaze iz drugih razloga na reku, poput pecanja, da pogledaju obalu - kaže Dušan.

Naš sagovornik kaže da im ne smetaju ni kiša ni sneg.

- Samo ukoliko ima vetra i talasa ili ukoliko nam neko javi da će biti nevreme, u tom slučaju se povlačimo - rekao je Dušan.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mladići su i ranije organizovali izlete

Porodice i prijatelji nestalih oglasili su se i saopštenjem u kojem mole one koji su u mogućnosti da im pomognu u potrazi ovog vikenda. Apel prenosimo u celosti:

- Dragi sugrađani, ovim putem apelujemo na ljude velikog srca da nam se pridružite u nastavku potrage za trojicom momaka koji su nestali u Dunavu nakon prevrtanja čamca. Ova tragedija je duboko potresla čitavu zajednicu i molimo vas da nam pomognete u potrazi za nestalima.

Pozivamo vas da se javite Dušanu Markoviću na broj telefona 0637201202 ili na instagram profilu dusan_markovic_1989 i da mu pružite svaku informaciju koja bi nam mogla pomoći u otkrivanju sudbine nestalih momaka. 

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T.

Molimo vas da i ovog vikenda pomognete u pretrazi kako bismo zajedničkim snagama uspeli da pronađemo nestale momke i pomognemo njihovim porodicama da pronađu mir. Svaki vaš doprinos je od neprocenjive važnosti, stoga vas pozivamo da se priključite u ovoj humanitarnoj akciji ukoliko posedujete čamac - navodi se u apelu.

Mladići su, podsetimo, u subotu 18. marta proveli dan u Višnjici gde su roštiljali, a u večernjim satima krenuli nazad kućama, kada ih je poklopio talas i prevrnuo im čamac. Mane K. je uspeo da ispliva iz reke kod Krnjače, a nakon hoda kroz šiblje i šumu došao je do nasipa i do kuća.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T.

U jednu od njih je ušao i ogrnuo se jorganom, a potom toj porodici ispričao šta se njegovim prijateljima i njemu desilo, nakon čega su oni pozvali policiju. On je policajcima dao izjavu, a potom ga je odvezla Hitna pomoć. 

Sutradan je započeta potraga, a do sada su pronađeni rančevi Maneta K. i Milana Nikolića, sedište od čamca i drugi delovi tog plovila, kao i pojas za spasavanje za koji se veruje da je od Nenada Trivkovića, koji ga je inače nosio kad bi bio na čamcu, jer je neplivač.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike