Pronađeno i sedište čamca: Sedmi dan potrage za nestalima u Dunavu, porodice se nadaju većem odazivu tokom vikenda - "Ne odustajemo"

25.03.2023

08:05

0

Sedište čamca pronađeno je dva kilometra nizvodno od Pančevačkog mosta

Pronađeno i sedište čamca: Sedmi dan potrage za nestalima u Dunavu, porodice se nadaju većem odazivu tokom vikenda - "Ne odustajemo"
Copyright Printscreen/Facebook/24sedam

Sedmi dan traje potraga za Milošem M. (37), Nenadom T. (35) i Milanom N. koji su nestali u Dunavu u subotu uveče, nakon što im se prevrnuo čamac kod Ade Huje, kada su se vraćali sa celodnevnog izleta u Višnjici. Milošev brat Dušan za 24sedam kaže da je pronađeno sedište sa čamca,  na 1.163 kilometru Dunava, odnosno dva kilometara nizvodno od Pančevačkog mosta.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T.

- Konkretno nema ništa novo. Mi ne odustajemo. Čeka nas vikend i verujem da će odaziv biti veći. Što se tiče civila, oko 20-30 ljudi, pa čak i 40 učestvuje u potrazi i na kopnu i na čamcima - kaže Dušan M. i dodaje da je u kontaktu sa nadležnim službama.

Brat nestalog Miloša ponovo apeluje da se pripadnici Vojske priključe u potrazi i na kopnu, navodeći da oni imaju opremu za nepristupačni teren.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mladići su i ranije organizovali izlete

Navodi da se pretražuje potez od Pančevačkog mosta do Tamiša, te da je on sa obale Tamiša koordinira u potrazi, dok je prvih nekoliko dana bio na reci.

Ako želite da pomognete

Svi koji žele da pomognu mogu da pozovu Dušana M. na broj 063720120.

Podsetimo, četvorica mladića u subotu su otišli do Višnjice na izlet, a u večernjim satima krenuli su nazad, kada ih je poklopio talas i prevrnuo čamac u kom su se nalazili. Mane K. uspeo je da ispliva do obale, hodao kroz šiblje i šumu i ušao u kuću u blizini u Krnjači.

Porodica kod koje je ušao mu je dala suvu odeću i čaj i pozvala policiju. On je dao izjavu na licu mesta, a potom ga je odvezla Hitna pomoć.

Do sada su osim sedišta sa čamca, pronađeni rančevi Maneta K. i Milana N., pojas za spasavanje koji je nosio Nenad T. koji je bio neplivač, kao i delovi čamca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike