Voleli izlete i reku: Mladići za kojima se peti dan traga se družili u prirodi i na čamcu koji im se prevrnuo (FOTO)

23.03.2023

12:49

0

Autor: M. Brkić

Pet dana traje potraga za trojicom mladića kojima se čamac prevrnuo u Dunavu kod Ade Huje

Voleli izlete i reku: Mladići za kojima se peti dan traga se družili u prirodi i na čamcu koji im se prevrnuo (FOTO)
Mladići kojima se prevrnuo čamac - Copyright Printscreen/Instagram/nenad t

Pripadnici MUP, Vojske, porodica i prijatelji peti dan tragaju za Milanom N., Milošem M. i Nenadom T. koji su nestali u Dunavu kod Ade Huje, kada ih je poklopio talas i prevrnuo čamac u kom su se nalazili. Njih trojica i Mane K., koji je uspeo da se domogne obale, bili su tog dana na izletu u Višnjici gde su roštiljali, a sudeći po njihovim fotografijama sa društvenih mreža, često su organizovali slična druženja u prirodi.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T. na čamcu

Na fotografijama se vidi da su mladići već roštiljali i družili se na obali reke. Takođe, objavljivali su i fotografije sa čamca koji im se prevrnuo. 

Nenad T. je neplivač i on je, kako se sumnja, u trenutku nesreće imao zaštitni prsluk, a takođe se i na fotografijama vidi da ga je i inače nosio.

Mediji su preneli da se pretpostavlja da je Nenad učinio herojski potez i skinuo prsluk kako bi ga podelio sa prijateljima.

Podsetimo, čamac u kojem su se nalazila četvorica prijatelja prevrnuo se u subotu oko 22 sati kod Ade Huje, u trenutku kada su se mladići vraćali iz Višnjice gde su roštiljali. Mane K. uspeo je da se domogne obale i ušao u jednu kuću na koju je naišao nakon lutanja kroz šiblje i šumu.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T.

Brat nestalog Mioša: Apelujemo da se Vojska uključi u potragu i na kopnu

Brat nestalog Miloša, Dušan M., kaže za 24sedam da novih tragova, nažalost, nema. Naveo je da su na reci čamci, kanui, plovila Vojske sa roniocima, da se u potrazi koriste i sonari, kao i dronovi u privatnoj režiji.

- Apelujemo na Vojsku ukoliko mogu njihovi pripadnici da se uključe i u pretragu na kopnu. Civili idu po tom nepristupačnom terenu, a verujemo da oni imaju adekvatnu opremu - kaže Dušan M.

On dodaje da već nekoliko dana dolazi u Pančevo, u lokal kod reke Tamiš, i da će tu dolaziti, kako dodaje, koliko bude trebalo.

Dušan dodaje da se video sa Manetom te da on daje značajan doprinos u potrazi i učestvuje koliko može.

Jasmina M. u čiju kuću je Mane ušao te večeri ispričala je za 24sedam da je on pominjao drugare i rekao da su se udavili. 

Oni su mu dali suvu odeću i ćebad, skuvali mu čaj i pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike