Dve nedelje potrage za mladićima u Dunavu: Pretražuju se ostrva, voda se povukla i oslobodila deo kopna

01.04.2023

08:40

0

Trojica mladića nestala su u Dunavu 18. marta kada su se vraćala sa izleta

Dve nedelje potrage za mladićima u Dunavu: Pretražuju se ostrva, voda se povukla i oslobodila deo kopna
Copyright Printscreen/Facebook/24sedam

Dve nedelje traje potraga za Milošem M. (37), Nenadom T. (35) i Milanom N. koji su nestali u Dunavu, nakon što im se prevrnuo čamac kod Ade Huje, kada su se u večernjim satima vraćali sa celodnevnog izleta u Višnjici. Samo Mane K. je uspeo da se domogne obale.

Milošev brat Dušan kaže za 24sedam da se i ovog vikenda nada velikom odazivu dobrovoljaca i navodi da ne odustaju.

Ističe da postoji velika šansa da pada kiša i da će se potraga odvijati u zavisnosti od toga da li će uslovi biti povoljni.

- Ukoliko bude samo padala kiša, izlazićemo čamcima na reku, a ukoliko bude duvao i vetar, možda ćemo potragu i odložiti za nedelju kako se ljudi ne bi ugrozili - kaže Dušan.

Ako želite da pomognete

Svi koji žele da učestvuju u potrazi mogu Dušana pozvati na broj: 063720120.

Brat nestalog Miloša dodaje da se i dalje skupljaju na splavu "Sidro" na Tamišu u Pančevu i odatle se organizuje sa lokalnim ljudima. Naveo je da je pretraženo i ostrvo Forkontumac, kao i da se voda povukla, zbog čega sada može i taj deo kopna da se pretražuje.

Printscreen/Instagram/nenad t
Nenad T. i Mane K.

Naš sagovrnik je dodao da je prethodnog vikenda u potrazi učestvovalo oko 50 dobrovoljaca - njih oko 30 na kopnu i 20ak na čamcima. Dušan je ranije apelovao na ljude da odmaraju radnim danima i da se uključuju u potrage vikendom. Dodaje da je uži krug porodica nestalih mladića učestvuju u potrazi i tim danima.

Dušan je naveo da ništa od predmeta nije pronađeno u prethodnih nekoliko dana.

Printscreen/Instagram/nenad t
Nestali mladići su i ranije organizovali izlete

Pre oko nedelju dana pronađeno je sedište sa čamca, na 1.163 kilometru Dunava, odnosno dva kilometara nizvodno od Pančevačkog mosta, a prethodno su pronađeni i rančevi Maneta K. i Milana N., pojas za spasavanje koji je nosio Nenad T. koji je bio neplivač, kao i delovi čamca.

Podsetimo, četvorica mladića su u subotu 18. marta su otišli čamcem do Višnjice na izlet, a u večernjim satima krenuli su nazad, kada ih je poklopio talas i prevrnuo im čamac u kom su se nalazili. 

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T. na čamcu

Mane K. uspeo je da ispliva do obale, hodao kroz šiblje i šumu i ušao u kuću u blizini u Krnjači. Porodici u čiju kuću je ušao rekao je da su mu se drugovi udavili i da je samo on uspeo da dopliva do obale. Oni su mu dali suvu odeću i čaj i pozvali policiju.

Mane je dao izjavu na licu mesta, a potom ga je odvezla Hitna pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike