Ocu Mateja Periša se otvorile stare rane nakon nestanka trojice mladića u Dunavu: "Niko ko to nije doživeo ne zna kako je porodicama"

23.03.2023

20:45

0

Matej Periš se utopio u Savi u Beogradu kod Beton hale u decembru 2021. godine

Ocu Mateja Periša se otvorile stare rane nakon nestanka trojice mladića u Dunavu: "Niko ko to nije doživeo ne zna kako je porodicama"
Nenadu Perišu se otvorile stare rane nakon nestanka trojice mladića u Dunavu - Copyright Printscreen/Facebook/24sedam

- Običan čovek koji nije to doživeo, može da saoseća, ali teško da može da razume kako se porodica oseća u ovim trenucima... - kaže za 24sedam Nenad Periš, otac Mateja Periša koji se utopio u Savi u Beogradu kod Beton hale u decembru 2021. godine.

Potraga za Milošem M. (37), Nenadom T. (38) i Milanom N. (36) koji su nestali na Dunavu kod Ade Huje traje pet dana. Vest o ovom događaju došla je do oca Mateja Periša i otvorila stare rane. 

Printscreen/Facebook/Nenad Peris
Nenad Periš sa sinem Matejem

Nenad Periš za 24sedam kaže da je čitao o nestanku trojice mladića, te da je u molitvi sa njihovim porodicama. Poručuje da treba ostati pozitivan.

- Treba ostati na pozitivnoj stani bez obzira što vreme protiče i što je svaki novi trenutak sve gori. Dok se neke stvari ne dogode, treba se nadati - kaže Periš i dodaje da su ovi trenuci najteži.

Naveo je da nema tu utehe, već da u molitvi treba skupiti snage i nastaviti napred.

- Želim da ishod bude pozitivan, a ono što bog bude dao treba prihvatiti - dodaje Periš.

Printscreen/Instagram/nenad t
Mladići kojima se prevrnuo čamac na reci voleli su da provode vreme u prirodi

Nenad dodaje da mu je emotivno teško da prihvati gubitak sina.

- Pokušavam da nađem novu emociju i da idem napred. Nema ništa od tugovanja i plakanja, to te ruši. Treba ići napred, ljudima koji su oko tebe i osetiti ljubav koju ti onu pružaju - dodaje naš sagovornik.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. januara prošle godine. Njemu se izgubio trag nakon što je izašao iz kluba "Gotik" u Beton hali, u kojem je te večeri bio sa prijateljima. Uvidom u nadzorne kamere utvrđeno je njegovo kretanje po gradu, kao i da je na kraju ušao u reku. Njegovo telo pronađeno je nakon višemesečne potrage, 18. maja, kod Ada Huje.

Pet dana potrage

Podsetimo, četvorica mladića su subotu proveli na izletu u Višnjici. U večernjim satima krenuli su nazad kućama čamcem, kada ih je poklopio talas i prevrnuo ga. Jedino je Mane K. uspeo da se dočepa obale u Krnjači, gde je ušao u kuću jedne porodice i ogrnuo se jorganom koji je našao u stanu na prvom spratu. 

Printscreen/Instagram/nenad t
Mane K. i Nenad T.

Jasmina M. u čiju kuću je Mane ušao te večeri ispričala je za 24sedam da je on pominjao drugare i rekao da su se udavili.  Ova porodica mu je dala suvu odeću i ćebad, skuvali mu čaj i pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Brat nestalog Miloša M. rekao je danas za 24sedam da, nažalost, novih tragova nema.

Do sada su pronađena dva ranca, pojas za spasavanje koji je nosio Nenad T. jer je neplivač i delovi čamca.

Alas i vlasnik restorana na Dunavu Renato Grbić, koji je spasao mnoge ljude koji su upali u ovu reku, rekao je ranije za naš portal da se ni on ne bi usudio da bude na reci po košavi koja je duvala te večeri. Naveo je da potragu otežava to što je reka velika, mutna i jaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike