Džonić u sudnici "saslušavao" policajca: "Šta je značilo kad ste mi rekli da ću imati problem sa mafijom kada izađem?" Službenik demantovao!

06.04.2023

11:40 >> 13:06

0

Autor: M. B.

Đokići su ubijeni 27. septembra 2021. godine

Džonić u sudnici "saslušavao" policajca: "Šta je značilo kad ste mi rekli da ću imati problem sa mafijom kada izađem?" Službenik demantovao!
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Suđenje Goranu Džoniću (59) iz aleksinačkog sela Moravac koji se sumnjiči za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije, počelo je danas oko 11 sati.

Džonić je pognute glave stigao u sud, gde je doveden sa lisicama na rukama i lancima oko zglobova nogu. Na današnjem ročištu saslušani se policijski službenici koji su obavljali pretres Džonićeve kuće i kuće njegovog sina koja je bila u izgradnji i jedan koji je učestvovao u potrazima za Đokićima.

24sedam/M.K.
Goran Džonić

Svedok Aleksandra B. koja je vodila zapisnik prilikom pretresa kuće u izgradnji Džonićevog sina, navela je da ostaje u svemu pri datoj izjavi u Višem javnom tužilaštvu u kojoj je rekla da je Goran Džonić prisustvovao prilikom oba pretresa.

Odgovarajući na pitanje advokatice Gorana Džonića, Biljane Pešić, Aleksandra B. navela je da predmeti koji su nađeni nisu prenošeni sa jedne lokacije pretresa na drugu.

Printscreen/Facebook/Goran Dzonic
Goran Džonić

Na pitanje advokatice zašto je prekinut pretres kuće u izgradnji, ona je rekla da nije prekinut već da je završen, te da joj nije poznato šta se dešavalo sutra jer nije učestvovala.

Aleksandra B. je navela da je prilikom pretresa prve lokacije pakovala predmete koji su nađeni, među kojima je bilo puščane municije, polomljenih telefona i kartica.

- Na drugoj lokaciji kovertu sa novcem nisam videla jer su je kolege već zapakovale da se tragovi na bi kontaminirali. Goran Džonić je bio prisutan i sve mu je prezentovano - rekla je ona.

"Pare su bile obmotane u papir"

Policajac Ivan Đ. koji je u tužilaštvu naveo da je bio prisutan kada su dolari pronađeni u kupatilu kuće u izgradnji, naveo je da su pare nađene u toaletu iznad ogledala, da su bile umotane u papir i da su bile u apoenima od 1 dolara.

Džonić je policajca Ivana Đ. pitao šta mu je značilo kada mu je, kako tvrdi, rekao: "Kada izađeš imaćeš problem sa mafijom. Nađeno je nešto što nije trebalo da se nađe, imaćeš problem zbog toga", na šta je policajac rekao da ne zna o čemu on priča i da mu te reči nije uputio. On je naveo da su obavili pretres kojem je prisustvao i Džonić i da to što govori nije tačno.

"Čaura je bila pored tela"

Sledeći je svedočio policajac Milan M., koji je potvrdio da je bio prisutan kada su pronađena tela nestalih članova porodice Đokić 2. oktobra 2021. godine. On je potvrdio da je 7. oktobra našao čauru na tom mestu i naveo da je ona nađena  na15 do 20 metara od mesta gde su nađena tela, kao i da je obavestio nadređene o tome.

Džonićeva advokatica je zatražila od suda da se njemu ukine pritvor i da se zameni blažom merom, što je sud odbio. Sledeće ročište zakazano je za 19. maj.

Podsetimo, penzionisani vatrogasac optužnicom se tereti da je 27. septembra 2021. godine u večernjim satima ušao u automobil Đokića koji su se iz Moravca vraćali za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put u ataru sela, gde ih je ubio - najpre je u automobilu pucao Goranu u slepoočnicu, a potom van vozila Gordani u srce, pa Lidiji u potiljak.

Printscreen/Facebook/
Goran, Gordana i Lidija Đokić

Potom je, prema optužnici, njihova tela zapalio u jami na toj lokaciji. Nekoliko kilometara dalje u selu Tešice, zapalio je njihov automobil, a oko 40.000 evra koje je od njih ukrao, sakrio u kući svog sina.

Džonić je na početku suđenja, sredinom marta ove godine, negirao krivicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike