"Ne bre Šoje, nisam bre, nisam pozajmio ništa, stvarno nisam": Džonić se obratio majci ubijenog Gorana, Gordaninog oca uvredio!

14.03.2023

23:40

0

Stojanka, majka ubijenog Gorana Đokića, rekla da je njen sin Džoniću ranije pozajmio 10.000 evra koje mu nije vratio

"Ne bre Šoje, nisam bre, nisam pozajmio ništa, stvarno nisam": Džonić se obratio majci ubijenog Gorana, Gordaninog oca uvredio!
Goran Džonić - Copyright 24sedam/M.K.

Suđenje Goranu Džoniću (61) iz aleksinačkog sela Moravac, koji je optužen za svirepo ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) nastavljeno je danas u Višem sudu u Nišu.

U sudnici je Džonić isprovocirao oca ubijene Gordane, a potom se obratio Stojanki, Goranovoj majci, poznatijoj kao baka Šojka. Posle Džonića, kao svedok je u sudnicu je ušla majka ubijenog Gorana, Stojanka, koja je rekla da ostaje pri svemu šti je ranije izjavila.

Stojanka je potvrdila je da je njen sin Džoniću za prethdni Božić pozajmio 1.000 evra, za koje ne zna da li mu je ovaj vratio, kao i da mu je pre toga pozajmio 10.000 evra koje nikad nije dobio nazad. Džonić je odmah negirao njene tvrdnje.

- Ne bre Šoje, nisam bre, nisam pozajmio ništa, stvarno nisam - obratio joj se on, na šta ga je ona podsetila da je lično njegov sin došao da traži taj novac.

Iskaz je, potom, dao i Gordanin otac Momčilo, koji je iz sudnice izašao sa suzama u očima, jer ga je Goran Džonić isprovocirao.

"Ne može se nazvati ljudskim bićem"

- Radio si u Nemačkoj, ajde reci koliko si puta pozvao Lidiju i Gordanu, a sad ih kao žališ - obratio mu se podruglivo Džonić.

Svedočila su i dvojica braće Gordane Đokić koji su istakli da su kobnog dana videli Džonića na žutom skuteru, kada su krenuli na neku proslavu.

Zoran Vitković, jedan od advokata oštećenih, rekao je da je ovo treći put da Džonić menja odbranu, ali da smatra da je u predmetu dovoljno dokaza protiv njega. On je teškim rečima opisao okrivljenog Džonića posle suđenja.

- Očigledno možete i sami da zaključite da se radi o nečoveku, njega čovek teško može nazvati ljudskim bićem - rekao je Vitković okupljenim novinarima.

Preti mu doživotna robija

Goran Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su u noći između 25. i 26. septembra 2021. godine, kada su se iz Moravca, posle posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac, dok je njihov automobil "folksvagen pasat",  takođe zapaljen, pronađen nekoliko kilometara dalje u ataru sela Tešice.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Više javno tužilaštvo je za Gorana Džonića zatražilo doživotnu zatvorsku kaznu.

Naredno ročište na kome će biti saslušani policajci koji su obavili pretres kuće porodice Džonić zakazano je za 6. april.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike