Džonić i Belivukov klan sutra u sudnicama: Velja Nevolja pomenuo optuženog za ubistvo porodice Đokić! Pitao kako je prošao poligraf

05.04.2023

20:45

0

Autor: Ekipa 24sedam

Džonić se tereti za trostruko ubistvo, a kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića za sedam likvidacija

Džonić i Belivukov klan sutra u sudnicama: Velja Nevolja pomenuo optuženog za ubistvo porodice Đokić! Pitao kako je prošao poligraf
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/Antonio Ahel/ATA Images/E Stock

Suđenja Goranu Džoniću za trostruko ubistvo porodice Đokić, kao i Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadncima njihove kriminalne grupe optuženim za sedam ubistava i druga teška dela, nastavlja se sutra u sudovima u Nišu i Beogradu.

Na ročištu Goranu Džoniću trebalo bi da budu saslušani policajci koji su obavili pretres kuće porodice Džonić. Suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi trebalo bi da se nastavi ispitivanjem svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina.

24sedam/Maja Kostić
Dovođenje Gorana Džonića u sud

Inače, Veljko Belivuk je Gorana Džonića pomenuo pred Specijalnim sudom u Beogradu na ročištu koje je održano sredinom oktobra prošle godine, a na taj način je pokušao da objasni kako "poligraf nije nikakav dokaz jer ga je prošao Goran Džonić koji je posle priznao zločin".

Poligraf onda može da prođe svaki ludak i prevarant - rekao je Belivuk tada u sudnici.

"Bio sam celu noć u garaži"

Goran Džonić iz mesta Moravac kod Aleksinca, optužen je da je 26. septembra 2021. godine ubio svog bliskog rođaka Gorana (57), njegovu ženu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

24sedam/M.K.
Dovođenje Gorana Džonića u sud

Optužnicom se tereti da je kobne večeri ušao u automobil Đokića koji su se iz Moravca vraćali za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put u ataru sela, gde ih je ubio - najpre je u automobilu pucao Goranu u slepoočnicu, a potom van vozila Gordani u srce, pa Lidiji u potiljak.

Potom je, prema optužnici, njihova tela zapalio u jami na toj lokaciji. Nekoliko kilometara dalje u selu Tešice, zapalio je njihov automobil, a oko 40.000 evra koje je od njih ukrao, sakrio u kući svog sina.

24sedam/M.K.
Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić u sudu

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Više javno tužilaštvo je za Gorana Džonića zatražilo doživotnu zatvorsku kaznu.

Dok je trajala potraga za Đokićima, kao i za njihovim ubicom, Džonić je glumio ožalošćenog rođaka, a čak je i plakao na njihovoj sahrani. Nakon hapšenja je uperio prstom u svoje sinove i braću Jojke, koji su potom mesecima bili u pritvoru. Tužilaštvo je u međuvremenu odustalo od krivičnog gonjenja sve četvorice.

Printscreen/Facebook/
Ubijeni Goran, Gordana i Lidija Đokić

Suđenje Goranu Džoniću počelo je krajem februara i on se na samom početku izjasnio da nije kriv.

U svojoj odbrani je naveo da je 26. septembra "celu noć proveo u garaži" gde je, kako je rekao, popravljao frižider majci ubijenog Gorana, Stojanki Đokić.

Džonić je naveo da mu je pištolj ostavio tast pre smrti, da ga ima od svoje 18. godine kao i da ima dozvolu i za držanje i nošenje. Naveo je da je pištolj nekoliko dana pre kritičnog događaja vratio u ventilacionu cev u stanu njegove supruge. U sudnici se moglo čuti da je Lidijin DNK pronađen na tom pištolju, a Džonić nije mogao da objasni kako je on tu završio.

24sedam/Goran Sivački
Ubijeni Goran, Gordana i Lidija Đokić

Pred sudom je svedočila i majka ubijenog Gorana, koja je navela da je njen pokojni sin pozajmljivao više hiljada evra Džoniću, što je ovaj potom negirao rečima: "Ne bre Šoje, nisam bre, nisam pozajmio ništa, stvarno nisam".

Stojanka ga je potom podsetila da je njegov sin dolazio da traži novac.

Džonić je isprovocirao Gordaninog oca Momčila, pitajući ga koliko puta je nazvao Gordanu i Lidiju dok je radio u Nemačkoj, nakon čega je čovek u suzama u očima napustio sudnicu.

Dojučerašnji vojnik okrivio grupu za oko 18 ubistava

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i 28 pripadnika njihove kriminalne grupe sudi se povodom optužbi za sedam ubistava, trgovinu drogom, ilegalno držanje oružja, silovanje i otmice.

Printscreen/Pink
Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Uhapšeni su u oktobru 2021. godine, a suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu počelo je u oktobru prošle godine. Terete se da su svoje žrtve kidnapovali, mučili i ubili u kući u Ritopeku, a potom sekli njihova tela, mleli ih u industrijskoj mašini za mlevenje mesa i ostatke bacali u Dunav.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Do sada su na ročištima ispitivani dvojica svedoka okrivljenih, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. Njih dvojica su iznela uznemirujuće detalje ubistava i načinu rešavanja tela u kojima su učestvovali ili o kojima imaju saznanja, ali su govorili i o ubistvima koja se nisu našla na optužnici protiv ove grupe, kao i o onima koja su planirali ali nisu izveli.

Lalić je na taj način ovu grupu okrivio za više od 15 likvidacija.

Miljković i Belivuk Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pripadnici grupe se terete za ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Gorana Mihajlovića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića i Milana Ljepoje.

Lalić je govorio i o ubistvima Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Ljubomira Lainovića, Riste Mijanovića, Jovana Jovanovića, Igor Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Ljubomira Kiće Markovića, Miloša Peruničića, kao i o likvidaciji Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Takođe, članovi Belivukove kriminalne grupe u Crnoj Gori se terete i za ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i za otmicu Mila Radulovića Kapetana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike