Naočare na licu, lisice na rukama: Goran Džonić doveden u sud, danas iznosi odbranu za ubistvo porodice Đokić (FOTO/VIDEO)

14.03.2023

10:07

0

Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) ubijeni su 26. septembra 2021. godine

Naočare na licu, lisice na rukama:  Goran Džonić doveden u sud,  danas iznosi odbranu za ubistvo porodice Đokić (FOTO/VIDEO)
Goran Džonić doveden u sud - Copyright 24sedam/Maja Kostić

U Višem sudu u Nišu danas treba da počne suđenje Goranu Džoniću, optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 16. septembra 2021. godine.

Na sutrašnjem suđenju, koje će javnost moći da prati, Džonić bi trebalo detaljno da iznese svoju odbranu dok se na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, izjasnio da nije kriv i da ne prihvata navode optužnice.

Dok je Džonića sudska straža sprovodila do sudnice vezanog lisicama, prošao je pored Šojke Đokić, majke, bake i svekrve ubijenih Đokića.

Tokom pripremnog ročišta odbrana i tužilaštvo su predložili dokaze sudu koji treba da se izvedu tokom suđenja.

Punomoćnici oštećene majke ubijenog Gorana Đokića, Stanke Đokić, Miroslav Ristić i Tamara Antić po završetka pripremnog ročišta su rekli da je tužilaštvo ostalo pri preciziranoj optužnici i pri svim dokaznim predlozima iz optužnice, dodajući da je predložio još par dokaza odnosno svedoka.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo svog bliskog rođaka Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Tereti se da je kobne večeri ušao u automobil ove porodice, koja iz Moravca gde su bili u poseti Goranovoj majci, vraćala u Aleksinac. Prema optužnici, uz pretnju pištoljem ih je nagovorio da skrenu sa magistralnog puta na zemljani put do šljunkom posutog platoa u blizini napuštene separacije, gde ih je svo troje upucao - najpre je u automobilu pucao Goranu u slepoočnicu, a potom van vozila Gordani u srce, pa Lidiji u potiljak.

Printscreen/Facebook/
Ubijena porodica Đokić

Potom je, prema optužnici, na tom mestu njihova tela zapalio u jami, kao i vozilo, a novac u ukupnom iznosu od oko 40.000 evra koje je od njih ukrao, sakrio u kući svog sina.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon šest dana potrage za ovom porodicom, policija je njihova ugljenisana tela našla na jednoj deponiji, dok je u dvorištu kuće Džonićevog sina našla zakopano 40.000 evra koje je, prema optužnici, Goran ukrao od svojih bliskih rođaka nakon brutalne likvidacije.

Printscreen/Facebook/Goran Dzonic
Goran Džonić

Goran Džonić je u prvih dvadeset dana nakon zločina, dok je policija tragala za ubicom, glumio ožalošćenog rođaka, a kad je uhapšen, u priču je uvukao i svoju dvojicu sinova, kao i braću Milošević iz sela koji potom nekoliko meseci proveli u pritvoru. 

Tužilaštvo je u međuvremenu odustalo od krivičnog gonjenja sve četvorice, a i sam Džonić je priznao tokom istrage da je lagao da su bili saučesnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike