"Prva frizura Srbije" ovog meseca pred tužiocem zbog majmuna kog je nelegalno držao u svom pet-šopu!

04.04.2023

08:05

1

Dok je bio u pritvoru zbog trgovine ljudima, protiv Vasića je pokrenuta nova istraga

"Prva frizura Srbije" ovog meseca pred tužiocem zbog majmuna kog je nelegalno držao u svom pet-šopu!
Ljubisa Vasić - Copyright Facebook/Ljubisa Vasić 24sedam/M.S. Pixabay

Ljubiši Vasiću iz Mihajlovca kod Smedereva, poznatom po nadimku "prva frizura Srbije", u toku je suđenje za podvođenje devojaka u skrivenim prostorijama u njegovoj kafani "Nina sa prenoćištem", a kako saznaje 24sedam, u slučaju majmuna kojeg je nelegalno držao u svom pet-šopu trebalo bi da detaljnu odbranu iznese ovog meseca.

Dok je bio u pritvoru zbog trgovine ljudima, protiv Vasića je pokrenuta istraga nakon što je u koordinisanoj akciji državnih organa prilikom pretresa njegovog pet-šopa u Smederevu, koji posluje godinama, pronađen majmun marmozet.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu za 24sedam kažu da je protiv Ljubiše Vasića u decembru 2022. godine podneta krivična prijava zbog krivičnog dela iznošenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Po toj prijavi se, dodaju, u odnosu na njega i vodi postupak pred tim tužilaštvom, a predmet se još uvek nalazi u fazi dokaznih radnji.

- U dosadašnjem toku postupka nadležna policijska uprava je dostavila izveštaj po zahtevu tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a osumnjičeni je u februaru 2023. godine izjavio da odbranu želi da iznese u prisustvu izabranog branioca, pa je novi termin za saslušanje osumnjičenog u aprilu. Nakon toga će eventualno biti preduzete i druge dokazne radnje radi prikupljanja dokaza u cilju donošenja na zakonu zasnovane tužilačke odluke - navode iz tužilaštva za naš portal.

Dodaju da je prilikom pretresa prodavnice kućnih ljubimaca osumnjičenog, u prodajnom delu radnje pronađena jedinka vrste marmozet, koju je oduzeo nadležni republički inspektor, a potom ju je preuzelo Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Vasić se, podsetimo, nalazi u pritvoru od marta prošle godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. Lisice na ruke tada su stavljene i njegovom konobaru J. J. (63), zbog sumnje da su primoravali devojke da se bave prostitucijom u tajnim sobama u Vasićevoj kafani. Policija je u lokal upala u trenutku kada su se krivične radnje dešavale u  sobama na spratu, do kojih se išlo tajnim prolazom.

24sedam/M.S.
Lokal Ljubiše Vasića

Na ročištu koje je održano pre nekoliko dana, prema pisanju medija, Vasić je zatražio mogućnost da opet iznese svoju odbranu. Njegovo detaljno izlaganje trajalo je puna tri sata. On je tada negirao da je podvodio devojke koje su zatečene u sobama sa mušterijama i naveo da ih nije prisilio ni na šta, već da su to dobrovoljno radile. 

Prema istim informacijama, tražio je da sve što izgovori uđe u zapisnik, a to je sudija navodno i dozvolio.

Vasić je 2002. godine prvi put uhapšen zbog prostitucije u njegovom lokalu. Zbog istog dela je 2010. osuđen dva puta - u februaru na deset meseci zatvora, a potom u novembru na još četiri meseca zatvora. Zbog prostitucije je bio hapšen i 2011. i 2012. godine.

Navodilo se da su devojke sklapale ugovore sa gazdom o angažmanu kao egzotične plesačice, što je bio paravan za prostituciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike