Nastavljeno suđenje "prvoj frizuri Srbije": Makro se branio - "nikoga nisam prisiljavao, same su to htele"

02.04.2023

11:12

0

Vasić se tereti da je izvršio krivično delo trgovina ljudima

Nastavljeno suđenje "prvoj frizuri Srbije": Makro se branio - "nikoga nisam prisiljavao, same su to htele"
Ljubiša Vasić - Copyright 24sedam/M.S.

Vlasnik kafane iz Mihajlovca kod Smedereva, Ljubiša Vasić (56), poznatiji po nadimku "prva frizura Srbije" u petak se našao pred Osnovnim sudom u Smederevu gde mu se sudi zbog podvođenja devojaka.

Vasić se tereti da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. On je, podsetimo, zajedno sa svojim konobarom J. J. (63) uhapšen u martu prošle godine zbog sumnje da je u tajnim sobama za orgije, koje su se nalazile u njegovom lokalu, primoravao devojke da se bave prostitucijom.

- Vasić je na ovom ročištu zatražio mogućnost da opet iznese svoju odbranu, kao i da sve što on kaže uđe u zapisnik. Insistirao je navodno, da dok on govori zapisničar slovo po slovo unosi u sudsku belešku, što mu je sudija i dozvolio - kaže izvor i dodaje:

- Njegovo detaljno izlaganje trajalo je puna tri sata. Iscrpno je opisao svaki detalj koji mu se stavlja na teret. Takođe, negirao je krivicu da je podvodio devojke koje su nađene u sobama sa mušterijama, navodeći da su one to dobrovoljno uradile, kao i da on nikoga nije prisilo na nešto.

Sudija Osnovnog suda u Smederevu nakon višečasovnog suđenja Vasiću odredila je datum za sledeće suđenje kada se očekuju završne reči.

Inače, Ljubiša Vasić se našao na udaru policije i u oktobru prošle godine, kada je policija u njegovom pet-šopu u Smederevu pronašla majmuna za kog nije imao papire, pa je oduzet i njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Stari znanac policije

Osumnjičeni Vasić stari je znanac policije, a zbog posredovanja u prostituciji hapšen je i 2012. i 2010. godine. Poznat je i po nadimku "prva frizura Srbije" i "najpoznatiji smederevski makro".

- Prošlog puta kada je uhapšen, 2012. godine, sumnjalo se da su mu pomagali konobari i pripadnik obezbeđenja koji su podvodili "egzotične" plesačice, takođe u njegovoj kafani. Očigledno je da je isti sistem rada zadržao i sada - podseća izvor i dodaje

- On je tada angažovao šest devojaka koje su navodno bile zaposlene kao plesačice, a zapravo su gostima pružale seksualne usluge. Procenjuje se da je dnevni promet lokala bio 500 evra, a da je ukupno zaradio 25.000 evra od podvođenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike