"Smejali su se i pričali": Komšije o skrivanju i hapšenju oca iz pakla - "parkirao je auto na početku ulice, uredno nam se javio!"

29.03.2023

09:00

0

Autor: M. B.

Pašajlić je uhapšen nakon pet dana potrage

"Smejali su se i pričali": Komšije o skrivanju i hapšenju oca iz pakla - "parkirao je auto na početku ulice, uredno nam se javio!"
Uroš Pašajlić posle hapšenja - Copyright Ustupljena fotografija

Uroš Pašajlić koji se tereti da je godinama držao osmogodišnju ćerku zarobljenu u stanu punom đubreta, uhapšen je juče na Karaburmi, u štek stanu svog prijatelja, nakon pet dana potrage.

Komšije navode da je Uroš kod svog jataka došao pre četiri dana, da se dovezao automobilom, koji je parkirao na početku ulice, kako se pretpostavlja, pokušavajući da zavara trag.

Dodaju da su Pašajlića videle pre neki dan i da im se tad uredno javio kao i da su ga viđali i letos jer se družio sa momkom kod kog se sada krio. Dodaju da uopšte nisu mogli da ga povežu sa fotografijama koje su izašle u medjima i, kako dodaju, "da je u stanju da uradi tako odvratnu stvar".

Naveli su da Uroš otkad je došao nje izlazio do stana, samo da je jednom otišao do kola da uzme iz njega ranac, kao i da je u nabavku više puta išao njegov prijatelj, objašnjavajući komšijama koje je sretao da mu je tu "neki drugar".

- Čuli smo ih da se smeju i pričaju, da li su gledali televiziju ili nešto na kompjuteru, ne znam. Nisu pravili nikakvu galamu ili nered, sve je delovalo sasvim normalno. Generalno momak koji ga je krio nije nikada pravio probleme, iako je pre nekoliko godina deportovan iz Nemačke, ali ne znam zbog čega - navodi čovek koji živi u komšiluku.

Foto:MUP
Uroš Pašajlić

Muškarac kog kog se krio Pašajlić bavi se IT tehnologijama, u četrdesetim je godinama, u Nemačkoj ima rodbinu, a u Beogradu živi veoma skromno. Uhapšenog oca iz pakla znao je već neko vreme, ali nije poznato, kako kažu komšije, da li je uopšte znao da Uroš ima ćerku koju drži zatočenu.

"Gde je on?"

Komšije su navele da su juče oko 17 sati videli grupu ljudi kako obilazi kraj i ulazi u dvorište. 

- Izašli smo da pitamo da li je sve u redu i šta im treba, bili su to policajci u civilu, koji su tražili tog Uroša. Pokazali su nam sliku i rekli smo da smo ga videli pre neki dan, ali ne znamo da li je i dalje tu - kaže komšija.

Policajci su potom pozvonili na vrata štek stana, ali niko nije otvarao, a kada su počeli da lupaju, Pašajlićev jatak je otvorio vrata. Ubrzo zatim čulo se glasno pitanje "gde je on", jer se Uroš, očigledno krio, ali inspektori su ga vrlo brzo pronašli.

Otac iz pakla uhapšen je bez ikakvog opiranja, a dok su ga odvodili sa lisicama na rukama samo je ćutao. Nakon što su njega odveli, nekoliko policajaca je ostao sa muškarcem čiji je stan, kog su ispitivali.

Komšije kažu da su čuli preturanje, lupanje fioka, te sumnjaju da su inspektori tražili još neke dodatne dokaze.

- U šoku smo da je takav čovek bio u našem kraju danima i zaista smo ga znali iz viđenja, ali ne znamo što je on uopšte pristao da ga krije. A znao je sigurno da ga policija traži, sigurno je pročitao u novinama. Ne znamo šta će sada biti sa njim - zaključili su naš razgovor uplašene komšije.

Devojčica u Tiršovoj

Spasena devojčica nalazi se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, u koju je primljena radi rehidratacije i realimentacije, odnosno uspostavljanja normalne ishrane, što joj je neophodno zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti, naveli su iz ove zdravstvene ustanove za medije. 

Jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Ivana L. došla u policijsku stanicu na Paliluli polomljenog nosa i modricama ispod oka i prijavila nevenčanog supruga Uroša Pašajlića za nasilje i rekla da drži godinama zaključanu ćerku u stanu, koju je dobio u braku sa drugom ženom.

Instagram_uroshmx
Uroš Pašajlić

Podsetimo, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu objava u medijima da je u beogradskom naselju Mirijevo otac godinama držao svoje dete u izolaciji u stanu u lošim higijenskim uslovima, ali i da je porodica od rođenja deteta na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad Beograd, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

Iz Ministarstva prosvete su potvrdili da devojčica nije išla ni u jednun školu. 

Iz Prvog osnovnog suda su naveli da je tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 05.04.2016. godine traženo da se majka deteta Nevena T. potpuno liši roditeljskog prava, a otac Uroš Pašajlić delimično u odnosu na njihovu maloletnu ćerku. Dve godine kasnije, sud je doneo pravosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu majku deteta, dok je zahtev Centra u odnosu na Uroša odbijen.

Napomenuli su da navedenom presudom maloletno dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava a da, kako su naveli, iz obrazloženja presude proizilazi da je rešenjem Gradskog centara za socijalni rad-Odeljenje Palilula od 13.07.2016. godine maloletnoj L. P. priznato pravo na smeštaj u ustanovu za zaštitu odojčadi, dece i omladine. 

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike