Koji je pravi motiv ubistva "kalašnjikovim" u Jakovu? Tri moguća scenarija naterala Đuru da povuče oroz! "Uvek je tražio problem"

05.06.2022

07:00

0

Dugovi, navijački obračuni ili porodica?

Koji je pravi motiv ubistva "kalašnjikovim" u Jakovu? Tri moguća scenarija naterala Đuru da povuče oroz! "Uvek je tražio problem"
Ubistvo u Jakovu - Copyright Foto: 24sedam/M.S./Facebook/Djura Nikolic/Privatna arhiva

Đura Nikolić (23), osumnjičen je da je 29. maja u Jakovu usmrtio Vuka Jolovića (30) hicima iz automatske puške "kalašnjikov". Nikolić je izneo svoju odbranu u prisustvu branioca i priznao je krivično delo. Međutim, on je naveo da su ga Vuk, njegov brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, potom i njegovog oca, a uplašio se da mu ne diraju i majku, jer je čuo da oni sve redom maltretiraju.

Isto tako, porodica Vuka Jolovića tvrdi da su se on i Đura ranije sukobili zbog toga što je Đura, navodno, maltretirao jednog dečka koji nema roditelje, a kojeg je Vuk pokušao da zaštiti. Đurina verzija, ipak, je da se sukob eskalirao zbog navijačkih razloga, jer je Vuk bio "delija", a Đura "grobar".

Ono što je glavni razlog Đurinog nepromišljenog napada "kalašnjikovim" koji se kobno završio po mladog Vuka, prema njegovim rečima, jeste strah za članove njegove porodice.

Izvori portala 24sedam, koji su upućeni u problematično ponašanje i temperament obojice momaka, ispričali su da je Đura uvek tražio problem.

- Bilo je raznih situacija, ali on je uvek bio taj koji je nameštao situaciju tako da zna da će u jednom trenutku morati da se pobije. Jolović sa druge strane, je isto tako tražio razlog i neretko ga je dobio, ali je gledao da neko drugi bude povod, da bude zaštitnik - kaže izvor.

Kako dodaje, vrlo je moguće da se Đura zaista uplašio za porodicu, ali ne zato što su Jolovići, kako on kaže, poznati po tome, nego zato što to više nije bila "još jedna ulična tuča" i stvari su postajale sve ozbiljnije.

Uterivanje dugova

Prva verzija koja se pojavila još u noći ubistva pre nedelju dana, bila je da je Vuk sa svojim bratom od tetke Milošem M. došao kod Đure da naplati dug, jer je navodno davao novac na kamatu.

Ova informacija je preko meštana Jakova došla do medija, ali je Vukova porodica odmah sledeći dan demantovala ove navode i navela da Vuk nema nikakve veze da davanjem novca na kamatu, a kamoli sa uterivanjem dugova.

- On je dete koje je raslo uz nas, gajila sam ga, čuvala... On je moje dete. Nije nikakav diler, ni uterivač dugova. Imao je sve, jako su lepo živeli i on i njegova porodica. Zato nije imao potrebe za tim, on je bio borac za pravdu i gospodin. Postoji drugi razlog za njegov sukob sa Đurom - rekla je ranije za 24sedam, Sonja M, Vukova sestra od tetke.

Meštani Jakova ipak tvrde da su Vuk i njegova braća često pravili probleme u kraju, ali da nisu sigurni da li je u pitanju bio novac, dokazivanje da su "ulice njihove" ili nešto treće.

Navijački obračuni doveli do ubistva?

Đura Nikolić je nakon što se predao policiji u Surčinu naveo da su se Vuk i on sukobljavali zbog toga što su navijali za različite klubove, večite protivnike, Partizan i Crvenu zvezdu. 

- Đura je znao da ode na utakmicu i namerno stane tako da zna da će neko da ga isprovocira i da će morati da se potuče. Ali, često je imao i razlog. Snimak koji kruži društvenim mrežama jeste autentičan, ali mislim da je u pitanju dečak koji je isto tako maltretirao devojke. Mnogo verzija priče ima i sigurno je samo da nije smelo da dođe do ubistva - kaže izvor našeg portala.

Ipak, smatra da je strah presudio.

"Tuče su im svima bile u krvi"

Kao najverovatniji scenario izvori ipak ističu strah. Đura se navodno, a kako je i sam ispričao u policiji, plašio da mu posle oce ne povrede i majku.

U izjavi za naš portal, Vukova sestra je ispričala kako se sve desilo.

- Do ubistva u nedelju je pomalo dovela i slučajnost. Vuk je naišao na Đuru i došlo je do rasprave povodom slučaja maltretitanja tog dečka, a kada je nastala i svađa Vuk ga je istukao. Njegov ključ je, međutim, ostao u Đurinom automobilu. U nekom momentu se, kasnije, pojavljuje Đurin otac da Vuku vrati ključ i oni su ponovo ušli u raspravu, otac je došao da brani sina, a Vuk mu je objašnjavao da do toga ne bi došlo da Đura nije maltretirao dečka koji je slabiji od njega i koji nema ničiju zaštitu. Međutim, Đurin otac mu je opsovao majku i udario ga, pa se Vuk potukao i sa njim - ispričala je ona. 

Međutim, neki izvori tvrde da je otac bio taj koji je želeo da smiri situaciju, ali nije uspeo.

- Đura je problematičan, ali je i dalje mlad, kad je video povređenog oca verovatno mu je pao mrak na oči. Kasnije, video je Vuka i njegovog brata na vratima, tada se i uplašio za majku. Um mu se pomračio, ko zna šta je bilo da takvu glupost napravi. Tuče su im svima bile u krvi, ali to nisu loši momci, kako je moglo da ode ovako daleko, to je misterija - kaže izvor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike