"Držali su se za čamac, mislimo da nisu hteli da se odvoje od druga neplivača": Porodice nestalih mladića na Dunavu apeluju za pomoć

20.03.2023

13:41

0

Autor: M. B.

Mladići su ceo dan proveli na ostrvu Bela stena, a čamac se prevrnuo kada su se vraćali kućama

"Držali su se za čamac, mislimo da nisu hteli da se odvoje od druga neplivača": Porodice nestalih mladića na Dunavu apeluju za pomoć
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Potraga na Dunavu za trojicom mladića koji su nestali nakon što im se prevrnuo čamac ušla je u drugi dan, a njihove porodice apeluju na sve ljude dobre volje koji imaju čamce da izađu na reku i da im pomognu.

U subotu uveče na Dunavu kod Ade Huje prevrnuo se čamac u kojem su se nalazila četvorica muškaraca, od kojih je jedan, Mane K., uspeo da ispliva iz reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. U toku je potraga za Milošem M. (37), Nenadom T. (35) i Milanom N.

- Apelujemo na sve ljude dobre volje koji imaju čamce, dobrovoljce koji imaju gumene čizme, opremu, koji bi mogli da izađu na teren kroz to šiblje na potezu sa borčanske strane kod Pančevačkog mosta pa do Pančeva da nam pomognu da pronađemo naše najdraže - kaže Sofija, žena Miloša M.

Dodala je da su im potrebni ljudi sa čamcima koji su voljni da izađu na vodu i dobrovoljci koji bi se priključili makar da idu peške kroz šumu.

- To se sve dešava na 1160. kilometru pa nadole. Tu se nešto desilo. Oni su se prevrnuli iz čamca u vodu uveče. Ne znamo u koliko sati, da li je osam, devet, 10 uveče. Oni su ostali da se drže za čamac. Mislimo da je neplivač imao prsluk, da se možda uspaničio. Oni nisu odmah krenuli da plivaju za ovim drugarom, verovatno zato što nisu hteli da ostave neplivača tu, jer on možda nije hteo da se odvoji od čamca, i dalje se gubi svaki trag - kaže supruga nestalog Miloša.

Ona dodaje da su trenutno locirani u Pančevu, gde im je sada baza, gde ljudi mogu da dođu.

Ukoliko želite da pomognete

Svako ko želi da pomogne porodicama ili ima neku informaciju može se javiti na telefon Miloševog brata Dušana 063/720 12 02

Poznanik nestalih za medije je naveo da je Miloš M., koji je vozio čamac u trenutku nesreće, pre samo sedam dana proslavio rođendan. Naveo je i da je žena Milana N. trudna i on uskoro postaje otac, kao i da su Mane K. i Nenad T. kumovi.

Navodi da ovo nije prvi put da su zajedno isplovili čamcem, a da su taj izlet do ostrva Bela stena organizovali jer se dugo nisu videli. Nakon roštiljanja i celodnevnog druženja su krenuli nazad kućama, kada se dogodilo prevrtanje čamca.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo usled jake košave i velikih talasa na Dunavu.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike