Akcija carinika na Gradini i Sremskoj Rači: Devize krili u ličnom prtljagu! (FOTO)

16.03.2023

15:42

1

Autor: Mi. S.

U automobilima strane registracije pronađeni neprijavljeni evri, švajcarski franci i američki dolari

Akcija carinika na Gradini i Sremskoj Rači: Devize krili u ličnom prtljagu! (FOTO)
Neprijavljene devize otkrivene na Gradini - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju devizne prekršaje, jer pojedini putnici zanemaruju obavezu da na granici prijave gotovinu u iznosu većem od 10.000 evra, koliko se može preneti bez prijavljivanja. Dva takva slučaja zabeležena su u razmaku od nekoliko dana na graničnim prelazima Gradina i Sremska Rača.

Na prelazu Gradina carinici su 13. marta u saradnji sa policijom otkrili i zadržali više od 46.000 evra. U prekršaju se našao 46-godišnji strani državljanin, koji je kombijem strane registracije putovao iz Bugarske ka Češkoj.

Iako je rekao da sa sobom nosi dozvoljeni iznos deviza u njegovoj ličnoj torbi je prilikom kontrole pronađeno nešto više od 56.000 evra, od čega je putniku odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Nekoliko dana ranije, na ulaznoj strani graničnog prelaza Sremska Rača, takođe je otkriven pokušaj jednog putnika da među svojim stvarima prokrijumčari neprijavljeni novac.

Tada je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao automobilom, stranih registarskih oznaka, pronađeno 10.000 neprijavljenih švajcarskih franaka i 22.200 američkih dolara, od čega mu je na licu mesta vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra koji nije bio u obavezi da prijavljuje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike