Ubijeni Strahinja Dačković kremiran u Kambodži - urna stigla u Srbiju! Još se ne zna zašto je "Betmen" pucao u odbeglog mladića iz Brusa!

15.03.2023

08:00

0

Autor: Ekipa 24sedam

Dačković je ubijen 24. decembra prošle godine u Pnom Penu

Ubijeni Strahinja Dačković kremiran u Kambodži - urna stigla u Srbiju! Još se ne zna zašto je "Betmen" pucao u odbeglog mladića iz Brusa!
Copyright Printscreen/Facebook/S.D.

Strahinja Dačković (37) iz Brusa ubijen je krajem decembra prošle godine u glavnog gradu Kambodže nakon čega je, kako saznaje 24sedam, kremiran u toj državi.

Kako saznaje naš portal, početkom ovog meseca urna sa njegovim pepelom je dopremljena u našu državu, a preuzeo ju je Dačkovićev prijatelj.

- Urna i dalje stoji u crkvi i još uvek nije održano opelo - kaže naš izvor.

Podsetimo, Dačković je ubijen sa više hitaca u Pnom Penu, pola sata pre ponoći po lokanom vremenu, 24. decembra prošle godine.

Upucan je ispred hotela u kojem je živeo, u luksuznoj četvrti. Očevici su za lokalne medije naveli da su primetili beli automobil iz koga su ispaljeni hici. 

Foto:Tajlandska policija
Osumnjičeni za ubistvo Dačkovića

Ubio ga Betmen

Dvadesetak dana nakon ubistva, 17. februara, uhapšen je osumnjičeni (31) koji je koristio više identiteta, uključujući i identitet Džejmsa Spajdera. 

Tamošnji mediji su preneli da su kod njega pronađeni pištolj, nož i sedam metaka, kao i tablete i manja količina marihuane.

Dačković i osumnjičeni su se poznavali, a neposredno pre ubistva su bili zajedno u jednom restoranu i čak su se fotografisali zagrljeni.

Printscreen/Facebook/S.D.
Strahinja Dačković

Supruga ubijenog Srbina, Tajlanđanka Serapun Čanakan, rekla je da je osumnjičeni, zvani Betmen, Strahinju pozvao da izađe ispred kuće, malo nakon što su se rastali posle provoda. 

Kako je navela, muž joj je rekao da ide da se nađe sa njim, a ubrzo potom začula je hice. Ispričala je da je tada istrčala iz zgrade i da je videla Strahinju oblivenog krvlju, kao i beli "leksus" kako se udaljava.

Prišao kolima, pa upucan

Nadzorne kamere snimile su ubistvo Dačkovića.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi kako Dačković prilazi parkiranom belom automobilu i otvara suvozačeva vrata. U tom trenutku ubica koji je sedeo unutra ga je upucao iz neposredne blizine. Dačković je pao na pod, a potom puzao po putu, a ubica je odjurio autom.

Dačković je ubrzo preminuo na licu mesta.

Porodica ubijenog Strahinje je nekoliko dana nakon ubistva održala opelo u Crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg u Brusu, kako bi se oprostili od njega.

Pobegao da ne bi služio kaznu?

Dačković je poslednjih godina živeo u Tajlandu, a potom i u Kambodži, gde se i oženio Tajlanđankom. Navodno je Srbiju napustio da ne bi otišao u zatvor, s obzirom na to da je 2013. godine bio pravosnažno osuđen zbog izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje na šest meseci zatvora, a burno je reagovao i na izricanje kazne i izvređao je sudiju.

Jedan žitelj Brusa je naveo da mu se sudilo jer se, navodno, pod dejstvom alkohola sukobio sa lokalnim policajcima.

Strahinja je, prema rečima meštana, bio iz dobre porodice i nije imao razloga da se bavi kriminalom.

Facebook/Strahinja Dackovic
Strahinja Dačković

Oružje i novac

Strahinja je bio aktivan na društvenim mrežama, a osim fotografija sa plaža i iz luksuznih hotela, objavljivao je i one na kojima je pozirao sa oružjem i velikom količinom novca

Jedan žitelj Brusa ispričao je za medije da mu je za svoje fotografije na kojima drži pištolje rekao da je to samo šala i da tako provocira te policajce sa kojima se sukobio i zbog kojih je, navodno, pobegao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike