Hrvatin nastavlja da otkriva zločine Belivukovog klana: Danas će govoriti o zločinima kojih nema na optužnici!

13.03.2023

09:36 >> 14:23

0

Autor: M. B.

Hrvatin je na jednom od ročišta najavio da će pričati i o onome čega nema u optužnici

Hrvatin nastavlja da otkriva zločine Belivukovog klana: Danas će govoriti o zločinima kojih nema na optužnici!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Svedočenjom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina danas bi u Specijalnom sudu u Beogradu trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Miljković i Belivuk Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Hrvatin je svoje izlaganje započeo na ročištima krajem februara. On je tom prilikom najavio da će pričati i o onome čega nema u optužnici.

"Navukao" Goksija da ga ubiju

Hrvatin je između ostalog na tom ročištu naveo da mu je Miljković rekao da je on predložio da se ubije Ljubomir Kića Marković, kao i da je to ubistvo izvršio Ljubomir Lainović. Naveo je i da mu je Miljković rekao da je učestvovao u likvidaciji Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Instagram
Ljubomir Kića Marković

Okrivljeni saradnik je i ispričao kako je Gorana Veličkovića Goksija, koji je preko njega hteo da kupi pištolj, "navukao" da ga Belivukov klan otme, a potom i brutalno likvidira u klanici u Ritopeku.

- Miljković mi je rekao da je Goran, kada je shvatio da je došao taj trenutak, sam legao na zemlju i da ga je Belivuk jednim udarcem sekirom "rešio". Pitali su me da li mu je neko slao poruke na Skaj, rekao sam da jeste. Koraću je poslao poruku, sliku Gorana, gde mu je na leđima pisalo "Korać p*čka", a onda je obrisao. Posle mu je poslao poruku: "Tik-tak, tik-tak, ti si sledeći", posle čega ga je Korać blokirao - rekao je Hrvatin na poslednjem ročištu.

Hrvatin je u svom dosadašnjem izlaganju do detalja ispričao ubistva i proces uklanjanja tela tih muškaraca.

Jezivi detalji likvidacija Mitića i Radojevića

Hrvatin je ispričao da je saznao da Veljko i Marko sumnjaju da ih neko opservira u oblizini Partizanovog stadiona, tačnije ljudi Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića, nakon čega su pokrenuli akciju kontrapratnje kada su i oteli Nikolu Mitića, koji im je, prema svedočenju svedoka-saradnika, priznao da ih je pratio za Lazara Vukićevića, koji je prema optužnici takođe žrtva ovog klana.

Nikola Mitić / Nestali Srbija
Nikola Mitić

Ispričao je da je sutradan u klanici u Ritopeku video Mitićevo telo, sa odsečenom glavom i do detalja je opisao kako su telo komadali, a potom delove mleli u industrijskoj mašini za meso.

Hrvatin je zatim pričao i o ubistvu Zdravka Radojevića Pukija.

- Belivuk je pitao "braćo ko će da ga reši", a Marko je rekao da ne može. Belivuk je prišao i jednim preciznim udarcem ubio Radojevića sekirom. Mene je pitao da li hoću da nastavim, ja sam uzeo nož i odvojio glavu - izjavio je Hrvatin.

Hrvatin se nagodio da za kaznu zatvora od 15 godina priča svoja saznanja o zločinima.

 

Podsetimo, pre Hrvatina okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je ispričao šta mu je poznato o zločinima koje su počinili pripadnici Belivukove grupe. On je okrivio ovu grupu za oko 15 ubistava.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Treći okrivljeni saradnik, Nikola Spasojević će biti osuđen na kaznu zatvora od 14 godina po završetku suđenja. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike