Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju decu, moj Petar je imao srce kao planeta: Potresne reči oca ubijenog mladića u Danskoj

10.03.2023

17:50

1

Autor: M. Vu.

Petar Stešević (17) i njegov prijatelj N.Š. (18) izbodeni su nasmrt u ponedeljak uveče u Danskoj, a otac stradalog Petra je slomljen tragedijom koja ga je zadesila

Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju decu, moj Petar je imao srce kao planeta: Potresne reči oca ubijenog mladića u Danskoj
Ubijeni Petar Stešević - Copyright Privatna arhiva

Petar Stešević (17) i njegov prijatelj N.Š. (18) izbodeni su nasmrt u ponedeljak uveče u Danskoj, a otac stradalog Petra je slomljen tragedijom koja ga je zadesila, u svojoj potresnoj ispovesti za tamošnje medije izrazio je bol koju oseća gubitkom sina.

Sedamnaestogodišnji Petar Stešević bio je, prema rečima njegovog oca, najsrećniji i najvoljeniji dečak na svetu.

- Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju decu. Posle nasilnih događaja koji su se odigrali u Danskoj u ponedeljak uveče, to je ono što sada dve porodice moraju da urade. Kada je odlazio od kuće, uvek je govorio 'Volim te'. Njegov osmeh je bio topao kao sunce, a srce veliko kao cela planeta. Njegov osmeh je vredeo milijarde. Bilo je to kao da gledam milijardu cveća - rekao je Nenad Stešević.

Otac još ne shvata da mu je sin tako brutalno oduzet i kaže da njegova porodica mora da živi bez Petra. Na ustavnoj raspravi održanoj u sredu, jedan mladić (16) povezan sa napadom je pušten na slobodu, ali je i dalje optužen u tom slučaju - izjasnio se da nije kriv.

Danas su se dva mladića, starosti 16 i 17 godina predala policiji i izjasnila da su krivi za počinjeni zločin. Starijem dečaku određen je pritvor dok se sudski postupak nastavlja. Drugi je pušten uz kauciju.

Ubodeni u srce i vrat

Kako su izvestili danski mediji, jedan mladić je uboden u vrat, dok je drugi usmrćen ubodom u srce. 

Tragični incident od ponedeljka duboko je uticao na idilično naselje u Kopenhagenu.

U utorak, dan nakon ubistava, održana je bakljada uz veliko učešće građana grada.

- Jeste li čuli da su ta dva dečaka išla u našu srednju školu - pitala je jedna od žiteljki ovog naselja.

Nenad Stešević kaže za lokalne novine da je lepo što se toliko ljudi pojavilo u čast njegovog sina i njegovog poginulog druga.

Profimedia
 

Sedamnaestogodišnji mladić, kome je određen četvoronedeljni pritvor, sam se prijavio policiji i on delimično negira krivicu.

Policija je u ponedeljak uveče u 22.57 sati primila više prijava vezanih za napad na mladiće.

Policija je tada sa brojnim patrolama izašla na lice mesta gde su zatekli trojicu mladića koji su izbodeni nožem.

U pitanju su tri prijatelja, od kojih su dva srpska mladića preminula, dok je treći prošao sa povredama koje nisu opasne po život.

"Dali smo sve od sebe da ih održimo u životu"

- Videli smo pet-šest ljudi, od kojih dvoje leže na zemlji. Druga dvojica su se uspaničila, a dvojica koja leže na zemlji su izgledali beživotno. Videli smo trećeg, koji je bio uboden u nogu, izgledao je uspaničeno - priča jedan od očevidaca za lokalne medije.

Odmah zatim, zajedno sa suprugom i prijatljem, pristupio je pružanju prve pomoći povređenim tinejdžerima u vidu masaže srca i pritiska na ubodne rane.

 

- Dali smo sve od sebe da ih održimo u životu. Dali smo sve od sebe - rekao je potreseni čovek.

Kako je ispričao, došla je Hitna pomoć ali je jedan mladić preminuo pre njenog dolaska. Drugi mladić je izgubio život kasnije te večeri.

Treća žrtva, koja je, prema rečima očevica, ubodena u nogu, preživela je i saslušana je u policiji.

- Tužna je situacija. Ne znam kako da to opišem. Užasna situacija. A ja sam bez reči. Na kraju krajeva, oni su mala deca. 17 i 18 godina. Oni su ipak deca. Kao otac, mislim da je tužno što se ovako nešto mora dogoditi mladoj osobi - ispričao je uznemireni stanovnik ovog naselja u Kopenhagenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike