Dva srpska mladića zverski ubijena u Danskoj: Jednog nožem uboli u srce, drugom prerezali vrat!

10.03.2023

15:55

0

Autor: Lj.K.

Ubijeni su Petar Stešević i njegov najbolji prijatelj N.Š. (18) poreklom iz okoline Čačka

Dva srpska mladića zverski ubijena u Danskoj: Jednog nožem uboli u srce, drugom prerezali vrat!
Danska policija Ilustracija - Copyright Profimedia

Petar Stešević (17), mladić poreklom iz Crne Gore i njegov najbolji prijatelj N.Š. (18) poreklom iz okoline Čačka, ubijeni su u ponedeljka 6. marta u Danskoj kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića.

Prema saznanjima danskih medija, napala su ih dvojica maloletnika, od kojih se jedan sutradan sam priajvio policiji, a drugi je uhvaćen. Obojica su se na saslušanju izjasnili da nisu krivi.

Nenad Stešević otac mladića koji još nije bio ni punoletan izjavio je da ništa nije ukazivalo na ovakav zločin i da je majka sa Petrom pričala telefonom malo pre ubistva.

- Ubijeni su 300 metara od naše kuće. Petar je uveče izašao sa, N.Š. i jednim momkom iz Danske. Na povratku kući pozvala ga je majka, a on joj je rekao da je u blizini kuće, ispričao je otac.

Kako se nije uskoro pojavio na vratima kuće, majka ga je ponovo pozvala telefonom, ali odgovora nije bilo. Ubrzo ju je pozvala policija i rekla šta se desilo.

- Petar bi za tri meseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena ovde u Danskoj, igrali su zajedno fudbal, basket...

Istraga je još u toku, a prema pisanju danskih medija, njega i druga je napala grupa mladića koji nisu državljani te zemlje.

Petar je uboden je nožem u srce, N. Š. su napadači prerezali vrat, dok je Danac prošao sa ubodnim ranama u nogu.

Petar Stešević biće sahranjen 15. marta na pravoslavnom groblju u Kopenhagenu. Bio je druga generacija Steševića koja je rođena u Danskoj, dok je njegov otac Nenad rodom iz Kotora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike