"Ubili smo premijera Đinđića": Pripadnik "zemunskog klana" osuđen za ubistvo srpskog premijera izašao na slobodu! Krsmanović se pokajao

07.03.2023

10:20

0

Autor: Lj.K.

Dušan Krsmanović, nalazio se u Nemanjinoj ulici odakle je javljao dolazak kolone vozila sa premijerom

"Ubili smo premijera Đinđića": Pripadnik "zemunskog klana" osuđen za ubistvo srpskog premijera izašao na slobodu! Krsmanović se pokajao
Zoran Đinđić ubijen pre 20 godina - Copyright Profimedia

Bivši pripadnik "zemunskog klana" Dušan Krsmanović, kome se sudilo za ubistvo premijera Zorana Đinđića, posle dugogodišnje robije, izlazi na slobodu!

Krsmanović je odležao 20 godina u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Uhapšen je u policijskoj akciji „Sablja“ 2003. godine, koja je uvedena nakon što je u dvorištu zgrade vlade izvršen atentat na premijera Đinđića.

Prvostepenom presudom Specijalnog suda za organizovani kriminal bio je osuđen na 30 godina robije, koja mu je odlukom Apleacionog suda smanjena za trećinu.

Krsmanović je 2008. godine priznao u žalbi Vrhovnom sudu da je učestvovao u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, zatraživši od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i "pruži još jednu šansu", rekavši: "Ubili smo premijera Đinđića. Sve je bilo onako kako sam rekao u istrazi. Kajem se i sve ću ponovo ispričati."

Naveo je da se u Specijalnom sudu branio ćutanjem jer se pretilo njemu i njegovoj porodici. Okrivljeni je rekao da je za vreme i posle atentata "osećao krivicu što je protiv svoje volje učesnik u ubistvu Đinđića". On je ponovio da su sva ubistva koja se stavljaju na teret zemunskoj grupi naredili ili Spasojević ili svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, a da su ih izvršili svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi, kao i "Mamica, Kum, Sale, Kreza i Limun".

Prema optužnici, Dušan Krsmanović, nalazio se u Nemanjinoj ulici, odakle je javljao dolazak kolone vozila sa premijerom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike