Giškinog saborca su oteli Zemunci i priredili mu pakao: Kako sam preživeo ruski rulet sa Kumom i Spasojevićem

11.09.2021

17:38 >> 19:02

0

Autor: 24sedam

Seli su preko puta mene, uzeli kolt” s burencetom i predložili da igram ruski rulet, pomirio sam se sa sudbinom, pristao sam

Giškinog saborca su oteli Zemunci i priredili mu pakao: Kako sam preživeo ruski rulet sa Kumom i Spasojevićem
Copyright Printscreen/Mup

Petar Vasić, majstor borilačkih veština i nekadašnji saborac Đorđa Božovića Giške, komandanta Srpske garde, tvrdi da ga je sredinom devedesetih oteo “zemunski klan” i da je pukim čudom preživeo ruski rulet koji su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum igrali s njim!

Vasić, čiji je nadimak Pera van Dam, koji je dobio zbog veština u borilačkim sportovima, jedan je od žestokih momaka s beogradskog asfalta. Bio je na ratištu s Giškom, a kasnije i u Republici Srpskoj kao instruktor specijalaca, jedan je od prvih koji je obezbeđivao diskoteku “Taš”, blizak je s Jocom Amsterdamom… Prošao je opasne situacije u životu, ali jedna mu je, kako kaže, zauvek ostala u sećanju…

Pročitajte još:

Neviđena tortura

– U oktobru 1996. vraćao sam se s treninga i prijatelj me je pozvao da idemo kod druga u stan kod Studentskog grada. Kad smo ušli, odmah su nas napali. Bio ih je 10 do 15 i bili su do zuba naoružani. Brutalno su me udarali. I danas imam ožiljak, iako sam do tada imao 500 borbi bez ogrebotine – ispričao je Vasić za emisiju “Goli život” na TV Hepi i dodao:

– Rekli su mi da sam povezan s čovekom koji ih je prevario i da mora da se plati za otkup, a ja nikom nisam dugovao. Vezali su mi ruke i noge i četiri dana se iživljavali. Shvatio da se radi o psihopatama. Držali su pištolj s metkom u cevi i stalno pretili. Izgubio sam nekoliko kilograma i mnogo krvi. Psihički su me ubijali, a bio sam nemoćan da im pružim otpor.

Đorđe Božović Giška
Facebook/Puls asfalta

Vasić je tada video Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma.

– U tom stanu bilo je mnogo ljudi, pa i devojaka. Kako su me proveravali po gradu i kako je svaki odgovor bio da sam ispravan i da nikog nisam prevario, jedna od devojaka je rekla Spasojeviću da me puste, da možda nisam kriv. Krvnički ju je pretukao i rekao da će i nju da ubije. Dozvolili su mi da se čujem sa sestrom. To mi je jedan od najtežih trenutaka u životu. Tada sam i zamišljao svoju sahranu – kaže Petar.

Giška je veoma hrabar, a Joca veliki Srbin

Vasić je bio blizak s Đorđem Božovićem Giškom, bili su zajedno i na ratištu kod Gospića devedesetih.

– Giška je bio legenda, moj dobar prijatelj. Veoma hrabar čovek. U vreme njegove pogibije nisam bio s njim, ali je i dalje misterija kako je stradao. S Jocom Amsterdamom sam u odličnim odnosima. On je veliki Srbin, mnogo ga cenim. Jednom prilikom sam ga u Amsterdamu pitao da mi nađe posao, rekao mi je da nije vreme za posao, već da se bavim sportom – kaže Vasić.

Joca Amsterdam Foto: Printscreen Youtube

Šiptar i Kum ponudili su Vasiću da igra ruski rulet, a posle su mu priredili i “suđenje”.

– Seli su preko puta mene, uzeli “kolt” s burencetom i predložili da igram ruski rulet. Kako sam se već bio pomirio sa sudbinom, pristao sam. Prvo su stavili jedan metak, vrteli burence i “pucali” u mene nekoliko puta, ali metak nije ispaljen. Potom su stavili dva metka u burence, pa tri… Škljocali su pištoljem po sedam-osam puta, ali ništa! A u burence staje šest metaka… Rekli su mi da imam mnogo sreće, da sam lud, da imam m*da… A samo bog i sveci su me spasli – priča Vasić, ali ni to nije bio kraj mukama.

– Kako su prijatelji skupili novac, organizovano mi je “suđenje”. Od njih 12, sedmorica su bila za to da me puste, a petorica da me ubiju. Na kraju su me pustili. Nisam hteo da se svetim. Tek kasnije sam saznao ko si tu ljudi.

Pročitajte još:

Poslednji put sam video Šiptara i Kuma 5. oktobra 2000. na ulici u vreme demonstracija. Ko zna šta bi se desilo da su me opet videli… Petar Vasić kaže da je 1989. završio DIF i da je trenirao karate, a da se posle takmičio u ful-kontaktu i tajvanskom boksu, preneo je Kurir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike