Otkrivamo: Sale Mutavi i Velja Nevolja trebalo da opljačkaju Čumetovu decu! Buha za 24sedam: Tipovala me bivša žena!

21.05.2021

19:16 >> 19:26

0

Autor: Lj. Keković

Iako je upad u kuću Čumetove dece bio do detalja isplaniran, nije realizovan jer je Aleksandar Stanković u međuvremenu ubijen

Otkrivamo: Sale Mutavi i Velja Nevolja trebalo da opljačkaju Čumetovu decu! Buha za 24sedam: Tipovala me bivša žena!
Copyright Tanjug

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, ubijeni vođa Partizanovih navijača, planirao je da sa svojim najbližim saradnikom Veljom Nevoljom i ekipom opljačka decu prvog srpskog svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta u Surčinu!

Printscreen/Youtube

Sale i Velja trebalo je da se preruše u policajce, i da izvrše pretres kuće, a pojedini načelnici MUP Srbie za to su im obezbedili uniforme UKP!

Sumnja se da je Čumetovu decu, dok je on bio u zatvoru, tipovala njegova bivša žena Ivana Buha, bliska sa Borisom Karapandžićem, koi je u februaru uhapšen kao član kriminalne grupe Velje Nevolje!

Prema navodima bliskog prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta, čim je izašao iz zatvora, u kome je proveo skoro pet godina zbog navodnog napada na bivšu suprugu Ivanu, on je pokušao da dođe do tadašnjeg načelnika UKP Dejana Kovačevića, kao i tužioca Borisa Pavlovića, i prijavi šta je pomenuti kriminalni klan nameravao, međutim, nisu ga primili.

Kako tvrdi, iako je plan za upad u kuću Čumetove dece bio do detalja isplaniran, ipak nije realizovan jer je Aleksandar Stanković u međuvremenu ubijen!

– Kao što je javnosti poznato, Ljubiša Buha Čume uhapšen je pod sumnjom da je fizički napao svoju, tada zakonitu, suprugu Ivanu Buhu. Njoj je tada dodeljeno policijsko obezbeđenje, a Čume je odveden u pritvor. Opravdano se sumnja da je njegova, sada već bivša supruga, navela u određenim krugovima da Ljubišino dvoje odrasle dece, u kuću u Surčinu, drži pet miliona evra. Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, i njegov tada najbliži saradnik Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji će ga naslediti na mestu vođe klana nakon ubistva, dobili su podršku pojedinih visokih funkcionera MUP da se obuku u uniforme UKP, upadnu u kuću Čumetove dece i izvriše navodni pretres. U stvari, hteli su na taj način da pronađu novac. U tome ih je sprečilo Stankovićevo ubistvo – objašnjava Buhin blizak prijatelj.

Antonio Ahel/ATAImages

Takođe, ovaj sagovornik kaže da su se u to vreme pojedini funkcioneri MUP Srbije, među njima i državna sekretarka Dijana Hrkalović, preko Ljubiše Buhe, svetili bivšem načelniku UKP Rodoljubu Miloviću, koji je pre toga upozoravao politički vrh da se pravi sprega između kriminalaca i pojedinaca na funkcijama u policiji.

Na pitanje otkud fotograifja Buhe sa Veljom Nevoljom i Markom Miljkovićem, nastala januara prošle godine u jednom beogradskom hotelu, naš sagovornik navodi da se Čume sa njima sastao posle izlaska iz zatvora, da bi rešili nedoumice upravo oko priče da se spremao upad u kuću njegove dece.

Tanjug/Rade Prelić

Upitan da li zna šta su mu tom prilikom rekli Belivuk i Miljković, rekao je da o tome ne može da govori.

Na poziv portala 24sedam Buha je rekao da jedino šta želi da kaže jeste da osnovano sumnja da je njegovu decu tipovala Ivana, a da su njene veze sa Belivukovom ekipom i ovekovečene na fotografijama obavljenim u javnosti.

pročitajte još:
pročitajte još:

Bivša Čumetova supruga Ivana Buha je na poziv našeg portala, rekla da se tek probudila i da će se javiti za pet minuta, međutim, od poziva nije bilo ništa.

Ljubiša Buha Čume, nekada vođa takozvanog surčinskog klana, posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, postao je prvi srpski svedok saradnik. Svedočio je protiv „zemunskog klana“ za atentat na predsednika Vlade.

Predhodno su „zemunci“ u više navrata pokušali da ga ubiju, a njegovo preduzeće za asfaltiranje puteva “Difens roud” su 2002. godine digli u vazduh.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike