Alarmantno: Za dva meseca ubijeno osam žena u Srbiji - "Ubistvo žene sada poprima oblike mafijaških obračuna"

05.03.2023

19:45

0

Poslednje ubistvo žene dogodilo se danas u Pirotu

Alarmantno: Za dva meseca ubijeno osam žena u Srbiji - "Ubistvo žene sada poprima oblike mafijaških obračuna"
Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić/Miloš MIlivojevic/Drustvene mreže/24sedam

Miroslav M. (55) uhapšen je danas u Pirotu nakon što je, kako se sumnja, upucao iz pištolja svoju bivšu partnerku Sanju M. (47) u glavu, na ulici. Alarmantni podaci pokazuju da je za samo dva meseca ubijeno osam žena u Srbiji. 

Dve žene ubijene su u januaru, pet ih je ubijeno u februaru, a jedna u martu. U najvećem broju slučajeva ubistva su počinili bivši ili tadašnji partneri žrtava. Za tri ubistva veruje se da su počinjena iz koristoljublja. Trojica počinioca su nakon zločina izvršila samoubistvo.

Komentarišući današnje ubistvo, Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra kaže za 24sedam da je "strašno što ubistvo žene sada poprima oblike mafijaških obračuna", imajući u vidu da je žena upucana u glavu na ulici.

- Ovo ubistvo i ubistvo koje je počinio policijski službenik su počinjena pištoljem. I to bi ponovo trebalo podsetiti sve - da je za ženu, kada partner ima oružje, najopasniji momenat kada on shvati da ga je napustila i da neće da mu se vrati - kaže Macanović za naš portal.

U ovo vreme prošle godine bila je ubijena jedna žena, a ukupno tokom 2022. ubijeno je njih 24.

Ubio bivšu partnerku kad je izašla iz prodavnice

Facebook/Sanja M.
Ubijena Sanja M.

 

Miroslav M. sumnjiči se da je jutros oko 8.40 sati ubio svoju bivšu partnerku Sanju M. Žena je ubijena nakon što je izašla iz prodavnice u centru Pirota, na Trgu Oslobodioca.

Osumnjičeni je sam otišao u policijsku stanicu i rekao da je ispalio metak u glavu svoje bivše emotivne partnerke, a policajcima je predao i pištolj iz kog je pucao. 

On ima kriminalni dosije. Određeno mu je policijsko zadržavanje.

Žena je prevezena u bolnicu, gde je pokušana reanimacija, koja nije uspela.

Ubadao, davio kanapom, udarao čekićem

Maloletni Lj.  B. (17) u ponedeljak, 20. februara ubio je rođaku Stanu P. (65) u njenoj kući u selu Mileševo kod Bečeja. 

On je zločin priznao svom ocu, a potom i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Otac Lj. B. ispričao je da mu je sin rekao da je ulazio kroz prozor Stanine kuće kako bi ukrao ključeve od automobila, kada se ona pojavila na vratima. Ispričao je da su se sreli u šoku i strahu, nakon čega su "počeli da se komešaju i onda se dogodilo to što se dogodilo".

- Sin ju je ubadao u  grudi, davio kanapom, pa čekićem udarao po glavi - ispričao je otac.

Lj. B. se nakon počinjenog zločina Staninim “opelom” odvezao do Bačke Topole i auto ostavio u centru. Uhapšen je dan kasnije. 

Prijavite nasilnike

Prijava nasilja u porodici – 0800-100-600
Broj Sigurne kuće (24 h) – 0800 011 011, 062 304 560 
Autonomni ženski centar SOS telefon - 066 510 3542
Udruženje Fenomena SOS telefon 0800 35 00 36

Upucao partnerku pa sebe u stanu

Aleksandar D. (58) ubio je hicem iz pištolja svoju dugogodišnju partnerku Draganu P. (54) u stanu u Bulevaru oslobođenja u beogradskom naselju Banjica, a potom izvršio samoubistvo.

Policija je njih dvoje u noći između 15. i 16. februara zatekla u lokvi krvi. Aleksandar je tada još davao znake života i pištolj je bio pored njega, dok je Dragana bila mrtva. 

Policija je na lice mesta došla posle prijave komšija da su se u stanu čuli pucnji. Ubistvu i samoubistvu je prethodila svađa nevenčanih supružnika.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar D. je bio sin nekadašnjeg upravnika jednog kazneno-popravnog zavoda u Srbiji. Komšije su novinarima ispričale da je navodo imao problema sa narkoticima. Ispričale su i da su Aleksandar i Dragana bili zajedno 20 godina. Pištolj pretpostavljaju da je imao jer je radio kao obezbeđenje u jednoj firmi.

Mediji su pisali da je motiv najverovatnije ljubomora, jer je ona njega navodno nameravala da ostavi.

Ubio sekirom, pa zakopao partnerku

Miroslav P. (45), osumnjičen je da je sekirom ubio svoju dugogodišnju partnerku  Mariju J. (65), a zatim je njeno telo zakopao u pod sobe u kući u Ulici Marka Oreškovića, u selu Donji Tavankut kod Subotice.

Miroslav je, kako se sumnja, Mariju usmertio nakon svađe, sa dva udarca. Potom je njeno beživotno telo zakopao u pod sobe i to mesto je prekrio tepihom, i nastavio da živi i spava u kući u kojoj se to dogodilo.

Miroslavljev poznanik rekao je da je on radio kao grobar u subotičom pogrebnom preduzeću, u kome je dobio otkaz jer je kolegama ukrao novac.

Policajac ubio ženu pa sebe

Foto:Printskrin/Instagram
Đorđe P. ubio je suprugu Nevenu P. pa sebe

Policajac Đorđe P. (28) hicima iz pištolja ubio je suprugu Nevenu P. (20) u iznajmljenom stanu u Grockoj, a potom presudio sebi. 

Nevena se, dve nedelje ranije, vratila u roditeljski dom, a kobnog dana otišla je do stana u kom je on živeo, kako bi porazgovarali o razvodu. Usledila je svađa, koja je završila kobno.

Nevenina majka rekla je za medije da je policajac dvadesetak dana pre ubistva pretio njenoj ćerki pištoljem i govorio joj da će je ubiti, kada mu je prvi rekla da će ga ostaviti.

Komšje su to takođe navele i rekle da je devojka tada zvala svekra koji ju je sklonio kod njenih roditelja, a sina kritikovao i tukao.

Prijateljica ubijene je rekla da je znala da policajac maltretira ženu i da nisu u dobrim odnosima, ali da mu je ubijena verovala i da je bila sigurna da je nikada ne bi povredio, zbog čega je, kako je rekla, i istupila.

Izbo oca i ubio maćehu

U selu Trešnjevica kod Paraćina početkom februara dogodila se jeziva tragedija kada je, kako se sumnja, Marko P. (22) ubio maćehu Marinu M. (50) i 41 put izbo nožem oca Miloša P., dok ga je njegova sestra Milica (27) držala.

U Miloševoj kući izbila je svađa, nakon koje su deca pokušala da ga ubiju. Miloš je uspeo sinu da oduzme nož i da mu polomi ruku udarcem štanglom. Potom je pobegao od prvog komšije i pozvao hitnu pomoć i policiju. Marko je pre dolaska patrole i otišao do kuće očeve partnerke Marine koju je potom ubio.

- Majka mi je zaklana kuhinjskim nožem - rekla je Marinina ćerka za 24sedam.

Marinine ćerka i sestra su za naš portal navele da smatraju da u je ubili zbog para.

Navele da se Marko lečio od droge, a Milica u duševnoj bolnici.

Na saslušanju u tužilaštvu Marko je priznao sve što mu se stavlja na teret, dok njegova sestra ,koja je nervno obolela, nije iznosila odbranu jer je bila veoma uzrujana i u psihičkom rastrojstvu.

Ubio i opljačkao sestre, pa presudio sebi u kolima

Printscreen/Facebook/Goran Djokic
Goran Đ. ubio je Jelisavetu i Gordanu, pa nekoliko dana kasnije presudio sebi

Rođene sestre Jelisaveta (76) i Gordana (78) Đ. ubijene su krajem januara u njihovom stanu u Ulici Marka Pola, u beogradskom naselju Bežanijska kosa. 

Jedna je ležala sa jastukom preko lica, dok je druga sestra nađena u lokvi krvi. Utvrđeno je da je Jelisaveta izbodena, a Gordana ubijena udarcima po glavi.

Njihova tela su pronađena nakon što je komšinica koja je bila bliska sa jednom od sestara rekla da je nema danima. 

Nekoliko dana kasnije, u automobilu na parkingu u istom naselju, pronađeno je telo osumnjičenog za njihova ubistva Gorana Đ. (37). On je izvršio samoubistvo, a pored njega je pronađeno i oproštajno pismo.

- Neno moja, ne mogu više da izdržim. Plačem za svim što sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj naše devojčice. Sve vas volim puno - navodno piše u oproštajnom pismu.

Niko se nije javio da sahrani ubijene sestre. te su one sahranjene krajem februara o trošku opštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike