"Napadali su ga alkoholičari, bes u njemu je ključao": Ispovest oca koji je maloletnog sina prijavio za jezivo ubistvo rođake Stane!

01.03.2023

10:32

0

Autor: Lj.K.

Jovica B. ispričao sve o sinu Lj. B. (17) koji mu je priznao da je ubio staricu

"Napadali su ga alkoholičari, bes u njemu je ključao": Ispovest oca koji je maloletnog sina prijavio za jezivo ubistvo rođake Stane!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Maloletni Lj.  B. (17) priznao je pred Višim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu da je u ponedeljak, 20. februara ubio rođaku Stanu P. (65) u njenoj kući u selu Mileševo kod Bečeja.

Osumnjičenog je policiji prijavio njegov otac Jovica B. koji je ispričao šta je predhodilo zločinu. Kako je naveo, dva dana pre ubistva njegov sin pobegao je od kuće, a kobnog ponedeljka otišao je u Bačku Topolu da ga traži.

- Na povratku kući, zazvonio mi je telefon, nazvao me je drug i rekao mi da mi je pronašao sina u kolima u centru grada. Kazao sam mu da ga zadrži dok ja dođem. Ubrzo potom ponovo me povzao taj drug i rekao mi da mi je sin ubica, da je ubio Stanu, naveo je otac osumnjičenog momka.

Nakon ovog razgovora Lj. B. je pobegao očevom prijatelju, a Jovo je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

- U međuvremenu sam javio prvom komšiji, koji živi pored pokojne Stane, da ode da proveri da li je istina, da li je živa. Pozvao me je posle nekog vremena i rekao da ju je našao na podu prekrivenu ćebetom - kaže šokirani otac.

Istog dana, u ponedeljak, Lj. B. je uhapšen, a ocu je priznao šta je uradio:

Ubadao, davio, udarao čekićem

- Rekao mi je da je ulazio kroz prozor kuće ubijene Stane kako bi ukrao ključeve od automobila, kada se ona pojavila na vratima. Tu kada su se sreli, u šoku i strahu, on je naleteo na nju, ona na njega. Počeli su da se komešaju i onda se dogodilo to što se dogodilo. Sin ju je ubadao u  grudi, davio kanapom, pa čekićem udarao po glavi, ispričao je nesrćeni otac.

Šta se desilo u glavi njegovog sina da počini ovakav zločin ni sam ne zna.

Nema opravdanja

- Moj sin nije koristio narkotike i nikome nije dužan novac. Živimo u maloj kući, video bih da je koristio nešto. Mi nemamo televizor, igramo karte ili domine, ali njemu su uništili detinjstvo i život. Ima nekoliko osoba u selu koji su ga prijavljivale bez razloga, napadali su ga alkoholiačri, bes u njemu se nakupljao, pa je ukrao i moj automobil prošle zime i slupao se, bežao je, ali smo uspeli da ga nekako smirimo sve do sada. Sada mu je nešto kvrcnulo u glavi i sav bes je iskalio na nesretnu ženu - kaže neutešni otac, dodajući da nema opravdanja za ono što je učinio.

Kako dodaje, nema opravdanja za postupak njegovog sina, jer je svestan da je počinio svirepo ubistvo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike