Tajni prolazi, štekovi za drogu i rekviziti navijača: Kako je izgledala unutrašnjost bunkera Velje Nevolje na Partizanovom stadionu

20.02.2023

10:22

0

Autor: Lj.K.

Iza postera sa igračima na zidu je prolaz koji vodi do kuhinje. U unutrašnjosti šanka se ponekad držala vaga i ponešto od droge - rekao je srđan Lalić

Tajni prolazi, štekovi za drogu i rekviziti navijača: Kako je izgledala unutrašnjost bunkera Velje Nevolje na Partizanovom stadionu
Stadion Partizana - Copyright 24sedam

Bunker koji je klan Veljka Belivuka koristio na stadionu FK Partizana pun je jezivih tajni, što je potvrdio na današnjem suđenju i Srđan Lalić, jedan od pripadnika klana koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik.

Prikazane su fotografije unutrašnjeg dela bunkera, a Lalić je opisivao do detalja šta se u kojoj prostoriji odvijalo.

Pokazao je gde su separei i sprave za vežbanje, govoreći i o "tajnom prolazu".

Iza postera sa igračima na zidu je prolaz koji vodi do kuhinje. U unutrašnjosti šanka se ponekad držala vaga i ponešto od droge - rekao je Lalić i dodao da postoji i kasa sef u plakaru šanka.

Prema svedočenju Srđana Lalića, upravo u toj prostoriji je ostavljen telefon pokojnog Gligorijevića, a onda govorio o video-nadzoru.

24sedam
 

Na fotografijama iz bunkera nalaze se narkotici, pištolj kao i motke, a Lalić je rekao da su takvim tipom motki nanošene povrede. U pitanju su uglavnom bile drške od lopata i sekira.

Govorio je i o spoljašnjem delu stadiona, dva lokala koja zapravo nisu bili deo bunkera.

- To je jedan odvojeni objekat koji je najbliži Humskoj ulici. Fizički je izdvojena od bunkera. Tu su bile odvojene kancelarije, bile su tu dve firme, dve prostorije su korišćene za butik, a jednu je koristio Aleksandar Vučeljić za svoj rent a kar. Tu je spušteni plafon - rekao je pred Specijalnim sudom.

24sedam
 

Lalić je dodao da je grupa sređivala te dve prostorije koje je koristila i da su jednoj od prostorija bili navijački rekviziti - zastave, megafoni, bubnjevi, pirotehnika.

- Imali smo i kuhinju. U njoj smo držali vage, digitalnu i kuhinjsku, etil alkohol, kofein. Na stolovima se radila priprema i pravljenje spida i razmeravanje narkotika. U peći se nekada i ostavljala droga - rekao je Lalić.

U bunkeru je pronađen i ometač sa 12 antena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike