Ostaci Belivukovih "Principa" bore se za prevlast sa "Hed hantersima": Otkrivena pozadina dve pucnjave u Obrenovcu

12.12.2022

20:59

0

Autor: Mi. S.

Uhapšen navijač Partizana, bivši član grupe "Hed hantersi“ iz Obrenovca, koji je pristupio "Principima“ Veljka Belivuka

Ostaci Belivukovih "Principa" bore se za prevlast sa "Hed hantersima": Otkrivena pozadina dve pucnjave u Obrenovcu
Među akterima pucnjava i navijači grupe "Hed hanters": Grafit u Obrenovcu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Ulici kralja Milana, večeras oko 17 časova, trojica napadača maskiranih "fantomkama" pucala su na mladića iz automobila u pokretu. Sve je nastavak sukoba koji je kulminirao u nedelju uveče kod Doma kulture kada je jedna osoba povređena.

Situacija u Obrenovcu se i dalje ne smiruje, a večeras se dogodio novi incident, kada su oko 17 časova trojica napadača iz kola u pokretu, pucala na mladića (28) u Ulici kralja Milana, nedaleko od mesta gde se i u nedelju dogodila pucnjava. Policija je proglasila akciju „Vihor“ i blokirala Obrenovac, a navodno je uhapšena jedna osoba koja je osumnjičena da je učestvovala u napadu u Ulici kralja Milana. 

Kako 24sedam saznaje, uhapšen je navijač Partizana, bivši član navijačke grupe "Hed hantersi“ iz Obrenovca, koji je u međuvremenu pristupio "Principima“ Veljka Belivuka.

Današnji napad dogodio se nedaleko od Doma kulture gde se sinoć oko 20.30 časova jedan mladić teže povređen kada su ga prebila četvorica maskiranih napadača, dok su u drugog pucali, ali je on srećom uspeo da umakne nepovređen.

Sinoćni napad dogodio se oko 20.30 časova u Ulici Vuka Karadžiča kod Doma kulture. Četvorica maskiranih napadača napravila su „sačekušu“ mladiću V. M. (24) zvani Sonko. Kada je dostavljač hrane N. D. (27) došao ispred zgrade, a Sonko sišao po isporuku napala su ih četvorica maskiranih huligana. Oni su razbili auto dostavljača i pretukli ga, ali je V. M. uspeo da pobegne. Jedan od napadača je za njim ispalio četiri hica, ali ga nije pogodio.

Istog dana u naselju Rojkovac u Obrenovcu, zapaljen je "reno laguna“, a navodno je i ta paljevina rezultat dve zaraćene kriminalno-navijačke grupe kkoje se bore za prevlast u Obrenovcu.

24sedam/Mup/Instagram
Branislav Penčić, mesto ubistva i hapšenje: Ilustracija

Branislav Penčič, bivši vođa nekadašnje Partizanove navijačke grupe fudbalskog kluba „Hed hanters“ iz Obrenovca, ubijen je u martu 2022. godine. On tada već više nije bio aktivan navijač, jer se povukao sa tribine i grupa je rasformirana nakon što su im rivali, navijači Crvene zvezde postavili zasedu i oteli zastavu. Penčić je navodno ostao u mutnim poslovim, iako je živeo na relaciji Beč - Obrenovac. Njega su napadači ubili ispred zgrade u kojoj žive njegovi roditelji i oni su pohapšeni.

U Obrenovcu plamti sukob dve zaraćene kriminalne grupe, a prema pisanju nekih medija, pojedine osobe iz kriminalnog miljea uživaju zaštitu nekih policijskih inspektora iz Obrenovca što samo doliva ulje na vatru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike