Belivukov saradnik i pripadnik "Principa" ubijen hicem u stomak: Godinu dana od ubistva u Starčevu

27.01.2022

07:00

0

Timotija Stojanovića Džimija ubila dvojica muškaraca sa kapuljačama, a njegov prijatelj Marko M. nije povređen

Belivukov saradnik i pripadnik "Principa" ubijen hicem u stomak: Godinu dana od ubistva u Starčevu
Timotije Stojanović Džimi i mesto njegovog ubistva - Copyright 24sedam

Timotije Stojanović (24), poznatiji kao Džimi, iz Starčeva,  saradnik Veljlka Belivuka i pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", ubijen je pre tačno godinu dana. Ubrzo su uhapšeni Vladimir Jovanović (32), MMA borac poznatiji kao Maradona, osumnjičen za podstrekavanje na ubisvo, kao i I. S. (36), D. K. (44) i A. P. (43), koji su osumnjičeni za dogovaranje ubistva Stojanovića. Jovanović i I. S. su bili zadržani u pritvoru dok su D. K. i A. P. pušteni da se brane sa slobode.

Ppritvor za Jovanovića i I. S. produžen je zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koji još nisu bili ispitani tokom istrage. Jovanoviću je pritvor produžen i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora veća od 10 godina, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti,.

Oni su, kako se navodi u krivičnoj prijavi, 26. i 27. januara u Starčevu dogovorili da ubiju Timotija Stojanovića Džimija. Sumnja se da je Jovanović podstrekao drugog čiji identitet još nije objavljen da ubije Stojanovića, što je i učinjeno 27. januara uveče.

U Starčevu kraj Pančeva mogla su se čuti govorkanja da je Stojanović pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je osnovao Belivuk.

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih pucao u Stojanovića, i pogodio ga u stomak. Posle pucnjave, Stojanović je i dalje bio živ. Ranjenog mladića je Marko M. odmah stavio u automobil i odvezao do pančevačkog Doma zdravlja i ostavio ga ispred zgrade.

Ostavio ga ispred bolnice u lokvi krvi

Stojanović je, da podsetimo, pogođen sa više hitaca iz vatrenog oružja, a teško ranjenog, jedan drugar ga je odvezao do ispred bolnice u Pančevu, gde ga je i ostavio u lokvi krvi. Uprkos naporima lekara, Stojanović je ubrzo preminuo. Policija je samo posle nekoliko sati uspela da identifikuje i uhapsi napadače. MMA borac, inače, živi u Nadelskoj ulici u kojoj se dogodio vatreni obračun i ubistva navijača.

Porodična kuća ubijenog mladića 24sedam
 

Mladić koji ranio Stojanovića, kako su pisali mediji, udaren je automobilom.

Maradona izrešetan ispred vrtića

Vladimir Jovanović poznatiji kao Maradona je MMA borac koji je već poznat po brojnim incidentima. Maradona je pre tri godine ispred vrtića "Kefalica" u Pančevu gde je ostavio dete, ranjen sa više hitaca, od kojih ga je sedam pogodilo. Posle više operacija, uspeo je da preživi, a zbog napada na njega uhapšen je Beograđanin V. M.

Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti, ali se, prema rečima meštana, bavio i davanjem novca na kamatu, pa se pretpostavlja da je ranjen zbog novčanog duga.

Maradona je rođen 1989. godine u Pančevu. Sa sedam godina zvanično postao član Fudbalskog kluba Borac, a u 17. godini počeo je da trenira ultimat fajt.

Kobne večeri 27. januara prošle godine, Stojanović je sedeo u parku u Starčevu sa prijateljem Markom M. Ispred njih dvojice pojavila su se dvojica muškaraca sa kapuljačama. Mladići su naslutili nevolju i krenuli su da ustanu, pa je jedan od napadača zbog toga promašio Marka i ranio Timotija u stomak. Napadači su odmah pobegli.

Ranjenog momka drug je smestio na mesto suvozača u svoj "BMW 5", a onda ga odveo do ulaza u pančevačku bolnicu, da bi zatim odvezao luksuzni automobil na drugo mesto i tamo ga spalio, verovatno da policija ne bi otkrila kome auto pripada

Timotije Stojanović Foto Printscreen Instagram
 

Ubijeni Timotije Stojanović imao je krivični dosije u kojem je zabeleženo nekoliko krivičnih dela, a, prema nezvaničnim informacijama, bavio se i iznajmljivanjem jednog luksuznog stana sa đakuzijem po ceni od 1.100 evra.

Pripadnici Žandarmerije blokirali su posle pucnjave celo Starčevo u potrazi za svim sumnjivim osobama koja imaju informacije o ubistvu Stojanovića.

Godinu dana bez posla

Ubijeni Timotije živeo je s roditeljima u Starčevu, a ima i dve sestre koje su udate. Neko vreme radio je u Rafineriji nafte u Pančevu, a već godinu dana bio je bez posla. Njegova majka jedva je smogla snage da se priseti poslednjeg trenutka sa sinom.

Odnošenje automobila u Starčevu 24sedam
 

- Često je izlazio uveče, pa je tako bilo i sada. Samo se pozdravio i nije rekao gde ide, kao što sam i navikla. Oko 22 sata mom zetu su javili da je upucan, pa je on javio meni. Njegovo telo zadržali su u pančevačkoj bolnici zbog obdukcije. Moj muž je trenutno u policiji. Nemam predstavu zašto mi je neko ubio sina niti znam da je imao neke probleme koji bi doveli do toga - jedva je izgovarila neutešna majka za medije, grleći uplakanu ćerku.

Marihuana u stanu osumnjičenog

Jednom od osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Stojanovića, I. S. stavlja se na teret da je 28. januara u svojoj kući u Starčevu držao radi dalje prodaje oko 204 grama marihuane koja se nalazila u ukupno četiri paketa. Ova droga nađena je prilikom pretresa njegovog stana.

Navijačku frakciju "Principi" formirao je vođa navijača Partizana blizak "kavačkom klanu" Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, kojeg su "škaljarci" nekoliko dana ranije pokušali da ubiju na aerodromu u Tivtu. Inspektori su ispitivali da li je likvidacija u Starčevu povezana sa tim pokušajem ubistva.

Samo osam dana kasnije, 4 .februara prošle godine u 5 sati ujutru, više od 300 policajaca izvelo je akciju kodnog naziva "Otimač" u kojoj je razbijena kriminalna grupa Belivuk - Miljković.

Kasnije je otkrivena klanica u Ritopeku ili štek kuća u kojoj su se izvodille masovne likvidacije, žrtve su tamo ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima su im nađene fotografije mučenja i sečenja  i prepiske o njihovim operacijama.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihovog  kriminalnog kriminalnog klana optuženo je za pet ubistava, otmice, silovanje, nedozvoljeno držanje oružja i droge. Pored toga, oni su osumnjičeni za još najmanje toliko ubistava u Srbiji i Crnoj Gori. Očekuje se da im suđenje uskoro bude zakazano.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike