Dovođen u vezu sa pokušajem ubistva vođe škaljaraca: Ko je Drakula koji je hteo da otruje Vukotića i digne u vazduh Vukićevića?

07.04.2022

10:20

0

Autor: 24sedam

Drakula je uhapšen u decembru 2019. godine, kada je policija u "škodi" sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja

Dovođen u vezu sa pokušajem ubistva vođe škaljaraca: Ko je Drakula koji je hteo da otruje Vukotića i digne u vazduh Vukićevića?
uviđај pucnjava ubistvo (3) - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Protiv Marka Drakula Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužnicu zbog sumnje da je u oktobru 2019. godine na Vračaru pokušao da ubije, sada već pokojnog Lazara Vukićevića, tako što mu je, kako se sumnja, podmetnuo bombu pod automobil "porše".

Drakula je uhapšen u decembru 2019. godine, kada je policija u "škodi" sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja.

Tada se sumnjalo da su Drakula i trojica njegovih saučesnika planirala da otruju Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana.

Plan im je navodno bio da maskirani u policajce presretnu verenicu Vukotića, koja mu je nosila ručak u Centralni zatvor u Beogradu, u kom je boravio, i da u hranu sipaju smrtonosni otrov cijanid. Ipak, taj plan im nije uspeo, a verenica je pozvala policiju i prijavila da su je presreli ljudi obučeni u policijske uniforme i tražili da vide šta nosi u kesama.

Jovan Vukotić / Foto: MUP
 

Na kraju istrage Drakula i saučesnici optuženi su samo za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje policijske opreme, dok je utvrđeno da pokušaja trovanja Vukotića nije bilo.

Takođe, pred Višim sudom u Beogradu u toku je postupak protiv Drakule, kao i Marjana Dimitrijevskog, Nemanje Milutinovića i Nikole Jovanovića. Na tom suđenju, koje je održano u januaru ove godine odbrana je zatražila od suda da svoj četvorici optuženih ukine pritvor, ali je to odbijeno.

Inače, Marko Drakula dovodio se u vezu sa odbeglim Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji važi za jednog od saradnika kavačkog klana u Beogradu, ali i uhapšenog Veljka Belivuka.

Nova optužnica

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje optužnicu protiv okrivljenog Marka Drakule zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju na štetu Lazara V. 7. oktobra 2019. godine na Vračaru.

Drakuli se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je okrivljeni Marko Drakula postavio eksplozivnu napravu ispod vozila Lazara V. Napravu je aktivirao kada je oštećeni bio u blizini automobila. Oštećenog je odbacila detonacija u kojoj je zadobio lake telesne povrede. Pričinjena je velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike