Vukotićev telohranitelj razoružao Zvicerovog ubicu: "Kavčani" znali da će policija zaustaviti vođu "škaljaraca"! Skaj prepiska sve otkrila

11.01.2023

10:43

0

Autor: 24sedam

Optuženi se terete za teška ubistva, pokušaj ubistava, šverc droge, oružja i cigareta

Vukotićev telohranitelj razoružao Zvicerovog ubicu: "Kavčani" znali da će policija zaustaviti vođu "škaljaraca"! Skaj prepiska sve otkrila
Jovica Vukotić izbegao atentat oktobra 2020. godine - Copyright Profimedia/Jutjub

Odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer optužnicom Specijalnog tužilaštva se tereti da je oktobra 2020. naložio Slobodanu Kašćelanu i Milanu Vujotiću da organiziju likvidaciju Jovana Vukotića ispred zgrade kotorske policije, gde je bio pozvan na razgovor.

Plan za ubistvo ostao je zabeležn na skaj aplikaciji, a Vukotić tada nije likvidiran jer je razoružan plaćenika koji je trebalo da puca.

Petar Mujović, koji je iz „češke zbrojevke“ trebao da ispali smrtonosne hice u vođu „škaljaraca“, pretresen je, a potom i uhapšen, ali ostalo je nejasno da li ga je razoružao policajac u blizini kotorkse policije, ili je to, kako je Vukotić tvrdio, uradio pripadnik njegovog obezbeđenja.

Pored Zvicera, Kašćelana i Vujotića na optužnici su: službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Ljubo Milović i Petar Lazović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Iako je oktobra 2020. godine inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, Mujović se pred tužiocem branio ćutanjem, a pred sudijom za istragu ustvrdio da je pištolj nosio zbog svoje bezbednosti. Mujović je 14. januara 2021. godine osuđen na petomesečnu kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Godinu kasnije, analizom Skaj komunikacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, otkrivene su komunikacije Zvicera, Kašćelana i Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

Interesantno je da su Zvicer, Kašćelan i Vujotić dva sata ranije znali da će policija zaustaviti Vukotića i ispitati ga u zgradi kotorske policije.

Oni u čat grupi preko Skaj aplikacije pišu: ,,za 10 min je mali spreman“ i pribojavaju se da će Mujović prokockati šansu za likvidaciju vođe suparničkog klana. Na poruku ,,koliko metaka ima, ne moj da ga fula“, usledio je odgovor ,,češku zbrojevku“, ,,15 metaka“, a potom i nalog da Mujović ,,ide ispred stanice“.

Kotoranin Jovan Vukotić, koji je ubijen 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli, kako su pokazale analize Skaj komunikacija, bio je spreman da plati 4.000.000 eura za likvidaciju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana – vođa suprotstavljenog kavačkog klana.

Vukotić je stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru, dok su njegova supruga, dete i vozač preživeli napad.  Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je likvidaciju Vukotića organizovao Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike