Nožem iskasapio i ubio ženu, pa četvoromesečnoj ćerkici smrskao lobanju i zaklao je! Odspavao nekoliko sati pored tela ubijenih

15.08.2022

08:00

0

Arpad Sabo za monstruozno ubisvo supruge Slavice i bebe Nikoline osuđen na 40 godina zatvora

Nožem iskasapio i ubio ženu, pa četvoromesečnoj ćerkici smrskao lobanju i zaklao je! Odspavao nekoliko sati pored tela ubijenih
Printscreen/Facebook/Duško Đurđić

Svirepi zločin, koji se pre šest godina zbio u Veterniku, jedan je od onih koji ne smeju i ne mogu biti zaboravljeni. Arpad Sabo iz sela Lipare kod Kule hladnokrvno je iskasapio i zaklao suprugu Slavicu i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu. Za monstrozno ubistvo Sabo je pravosnažno osuđen na 40 godina robije i trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne.

Posle jezivog zločina Arpad je zaspao pored tela ubijenih, a zatim se okupao i pokušao da pobegne u Hrvatsku, ali je uhapšen u blizini Bačke Palanke.

Printscreen/Facebook/Arpad Sabo
 

Viši sud u Novom Sadu Saba je 2018. godine, nakon dve godine suđenja, osudio na 40 godina robije, a tu presudu potvrdio je u januaru 2019. godine novosadski Apelacioni sud.

Ovo monstruozno ubistvo dogodilo se u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine u iznajmljenom stanu u Kninskoj ulici u Veterniku, gde se porodica Sabo tri meseca ranije preselila pošto se Arpad zaposlio u jednoj auto-mehaničarskoj radnji. On je kobne večeri došao kući iz kafane oko 22 časa i odmah sa vrata počeo da se svađa sa suprugom, koja mu je prigovorila što je propio 2.000 dinara.

Sabo je, prema navodima optužnice, najpre u kupatilu nasrnuo na ženu i pretukao je, posle čega je usledilo jezivo ubistvo.

Naneo 28 ubodnih rana

Kako su veštaci utvrdili, Sabo je uzeo kuhinjski nož, čija je dužina sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane po vratu. Nije se tu zaustavio, već je nastavio da je kasapi i seče joj grkljan, zid ždrela, krvne sudove... Rezna rana na vratu bila je toliko duboka da se završavala na kičmenom stubu.

"Maltretiranje, kukavičluk i beg od istine"

Zamenica javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer, iznoseći opširnu završnu reč, govorila je o odnosu Saba i supruge, rekavši da je maltretirao. "Tu je i motiv. On je sumnjao da dete nije njegovo i tražio DNK analizu", rekla je Lučić Fajfer.

Sabo je supruzi zabranio da ima profile na društvenim mrežama, a poruke koje joj je upućivao, kada nisu bili zajedno, nisu bile prijatne. On je, takođe, prema njenim rečima, bio sklon alkoholu, a ženi je za domaćinstvo od plate ostavljao vrlo malo novca.

- Tokom trajanja suđenja on nije kazao da mu je žao i da se kaje. To što za ubistvo ćerke tereti suprugu je kukavičluk i beg od istine - kazala je zamenica tužioca.

Kada je ubio nesrećnu ženu, kako je dokazano tokom suđenja, Sabo se ustremio na četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu.

Beba je bila u krevecu. Plakala je, jer je prethodno probudilo majčino zapomaganje. Sabo je prišao je bespomoćnoj ćerkici, podigao je i onda joj rukom zdrobio glavu! Bebi je slomio obe temene kosti glave. Arpad je, zatim, istim nožem kojim je prethodno iskasapio suprugu zaklao i dete. Na telu žrtava ukupno je pronađeno 28 ubodnih rana!

Printscreen/Facebook/Duško Đurđić
 

Slavičini roditelji, Ljiljana i Duško Đurdić, bili su zadovoljni odlukom suda da Arpad Sabo bude osuđen na maksimalnu kaznu.

- Presuda je pravedna i realna. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu, voleo bih da je bila smrtna - kazao je tada otac i deka žrtava Duško Đurdić.

"Ne osećam se krivim"

Posle jezivog ubistva bebice i žene, ubica je par sati odspavao pored njihovih iskasapljenih tela. Kad se probudio, okupao se, presvukao i krenuo preko njiva, kako ga slučajno ne bi video gazda da izlazi na ulicu. Išao je peške sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava hteo da ukrade čamac kojim bi se prebacio do Hrvatske, ali ga je tu uhvatila policija.

Printscreen/Facebook/Duško Đurđić
 

Sabo je tokom suđenja u svojoj odbrani priznao da je ubio suprugu, ali ne i dete, tvrdeći da je ćerkicu ubila njegova žena Slavica.

- Ne osećam se krivim. Tog dana bio sam u gradu kada me je nazvala Slavica. Bila je besna, drala se da brzo dođem kući. Kada sam došao, video sam je da sedi u fotelji, drži nož u ruci i plače. A onda sam spazio mrtvu bebu. Kada je krenula da me vređa, psuje brata, kevu i ćaleta, tada sam je ubio - izjavio je Sabo.

Presudu koju mu je sudija Borivoj Pap izrekao, Arpad je slušao ledenog i ukočenog izraza lica, bez ikakve vidljive reakcije i emocije. Slavičin otac objasnio je da je Sabo presudu slušao kamenog lica "kao zombi".

- Tokom postupka nesporno je dokazano da je okrivljeni zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku, kao i da se nijednog trenutka nije pokajao. Shodno tome, kazna od 40 godina zatvora jedino je bila moguća - istakao je sudija Pap.

Neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je Sabo u vreme zločina bio uračunljiv, iako se isprva spekulisalo da je bio mortus pijan.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi