Ana Volš sa suprugom proslavila godišnjicu braka malo pre ubistva: Ovo su dokumenti koja njena majka traži od američkih institucija

22.01.2023

12:19

0

Autor: M. B.

Milanka je izjavila da su joj dokumenta potrebna radi regulisanja statusnih pitanja njene ćerke u Srbiji

Ana Volš sa suprugom proslavila godišnjicu braka malo pre ubistva: Ovo su dokumenti koja njena majka traži od američkih institucija
Ana i Brajan na venčanju - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Milanka Ljubičić, majka Beograđanke Ane Volš (39) koja je 1. januara nestala u američkom gradu Kohaset u Masačusetsu, a za čije ubistvo se sumnjiči njen suprug Brajan, juče je bila na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova i od njih tražila da joj zvaničnim kanalima pribave četiri dokumenta.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana Volš

- Zatražila je zvaničan izveštaj nadležnih policijskih organa grada Kohaset u vezi sa nestankom njene ćerke, kao i sve druge informacije tim povodom. Zatim je tražila presudu o razvodu prvog braka njene ćerke. Naime, Ana je pre Brajana bila udata za Marka Knipa, a udala se u Pitefildu 20. marta 2009. godine. Treći dokument koji je Milanka tražila jeste izvod iz matične knjige venčanih o braku Ane i Brajana Volša, koji su se venčali u SAD 21. decembra 2015. godine. Pored svega toga zatražila je i izvod iz matične knjige rođenih za troje dece Ane i Brajana - kaže izvor Kurira i dodaje da je Milanka izjavila da su joj sva ta dokumenta potrebna radi regulisanja statusnih pitanja njene ćerke u Srbiji.

Milanka je za 24sedam navela da u ministarstvu razgovarala sa stručnim ljudima i da je razgovor dobro protekao.

Stavili su na papir ono što bi želeli da potražuju od američkih vlasti i ja sam to potpisala - rekla je Milanka za 24sedam i dodala da očekuje da dobije zvanične informacije.

Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se juče saopštenjem, u kojem je navelo da je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, majkom državljanke Republike Srbije Ane Volš, za kojom se u SAD sprovodi intenzivna potraga, odnosno istraga u vezi sa optužbom za ubistvo protiv njenog supruga Brajana Volša u SAD, u gradu Kohaset, država Masačusets.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana Volš sa majkom Milankom

- Tom prilikom, gospođa Ljubičić je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka, kao i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Republike Srbije u inostranstvu, te s tim u vezi nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova. Takođe, ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u SAD nisu obraćali američki organi povodom ovog slučaja, imajući u vidu da je Ana Volš američki državljanin, odnosno da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje MSP prema američkim organima - navodi se u saopštenju.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana i Brajan Volš

Dodaje se da je Milanka Ljubičić tom prilikom, prihvativši sugestiju Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu najbližeg srodnika nestale Ane Volš potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata s tim u vezi.

-  Ministarstvo spoljnih poslova je, po hitnom postupku, ovaj zahtev gospođe Milanke Ljubičić uputilo Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD. Ministarstvu spoljnih poslova je gospođi Ljubičić i porodici naznačilo da ostaje na raspolaganju za svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju, u okvirima nadležnosti Ministarstva - navodi se u saopštenju.

Proslavili godišnjicu deset dana pre Aninog nestanka

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana i Brajan Volš

Inače, Ana i Brajan proslavili su sedmu godišnjicu braka, samo deset dana pre nego što joj se izgubio svaki trag. Anina majka Milanka je navela da su se oni venčali 21. decembra 2015. godine i dodala da ne zna da li su slavili na veliko, pravili žurku ili neku svečanost tim povodom, kao i da ćerku to nije ni pitala.

Podsetimo, Ana Volš nestala je u novogodišnjoj noći, nakon što je proslavila doček u porodičnom domu u Kohasetu sa suprugom Brajanom i prijateljem. Njen nestanak su nakon tri dana prijavile njene kolege iz Vašingtona nakon što se nije pojavila na poslu, a potom i Brajan.

On je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a devet dana kasnije tužilaštvo je saopštilo da ga sumnjiči za njeno ubistvo.

Na ročištu koje je pre nekoliko dana održano u Okružnom sudu u Kvinsiju izneti su dokazi koje je tužilaštvo prikupilo, a među kojima je i jeziva Brajanova pretraga na internetu. On je kroz 20 pitanja istraživao kako da se reši tela. Takođe, u kontejneru u blizini kuće majke Brajana Volša pronađene su Anine stvari, a pronađeno je i deset torbi u kojima su bili predmeti sa Aninom krvlju i tkivom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike