Ana Volš posedovala nekretnine u iznosu od gotovo tri miliona dolara: Da li je ovo bio motiv njenom suprugu Brajanu da počini jezivi zločin?

19.01.2023

09:05

0

Ana je bila povezana sa osam imanja u Vašingtonu, Merilendu i Masačusetsu

Ana Volš posedovala nekretnine u iznosu od gotovo tri miliona dolara: Da li je ovo bio motiv njenom suprugu Brajanu da počini jezivi zločin?
Ana Volš - Copyright Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Beograđanka Ana Volš koja je nestala 1. januara u Kohasetu u Masačusetsu, a za čije ubistvo je osumnjičen njen suprug Brajan, posedovala je nekretnine u vrednosti od gotovo tri miliona dolara.

Bila je povezana sa osam imanja u Vašingtonu, Merilendu i Masačusetsu. Četiri je prodala, a četiri je posedovala u vreme kada je nestala, preneli su američki mediji.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana Volš

S obzirom na tu činjenicu, ali i to da je njen suprug Brajan samo nekoliko sati nakon Aninog navodnog nestanka na internetu pretražio i "Koliko dugo treba da prođe od nečijeg nestanak, da bi ga nasledio?" postavlja se pitanje da li je novac motiv zbog kog se, kako se sumnja, odlučio na jezivi zločin.

Prema pisanju "Njujork posta", Ana je 29. decembra 2022. zaključila ugovor o stanu u Revereu u Masačusetsu, koji je prodala za 220.000 dolara, preko 50% više od 137.000 dolara za koje ga je kupila 2020. godine.

Komentarišući prodaju stana, bivši podstanari Majk i Mandi Silva, navodno su rekli kako su požurili da napuste imanje i da je ono „prodato a da nisu bili propisno obavešteni nakon što su ga iznajmili na četiri godine“.

U martu 2022. Ana je prodala kuću vrednu milion dolara koju je posedovala u Masačusetsu i kupila kuću u Vašingtonu u sličnom rasponu cena.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana i Brajan Volš

Kuća koju je imala, sa pet spavaćih soba i četiri kupatila, u Kohasetu prodata je za 1,385 miliona dolara 2022.

Iskoristila je novac za kupovinu vile od 1,3 miliona dolara u Čevi Čejsu. Kuća ima četiri spavaće sobe, dva puna kupatila, dva polukupatila i novouređenu kuhinju.

Evidencija je pokazala da je bila suvlasnica kuće sa investitorom koji nije njen muž. Kako se navodi, Ana takođe poseduje dve investicione nekretnine u Linu u Masačusetsu, koje je kupila 2018. za 135.000 i 139.900 dolara.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana i Brajan Volš

Inače, tokom istrage isplivali su detalji iz Brajanovog privatnog života, među kojima je i činjenica da je u vreme Aninog navodnog nestanka bio u kućnom pritvoru zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola. Takođe je otkriveno i da je od oca ukrao milion dolara, nakon čega ga je on izbacio iz testamenta, a da je nakon njegove smrti iz njenoge kuće ukrao umetnine.

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija njegove stranice iz školskog godišnjaka, a po onome šta je na njoj pisao, može se zaključiti da je još tada bio opsednut novcem.

Podsetimo, Ana Volš nestala je 1. januara, nakon što je proslavila doček Nove godine sa suprugom Brajanom i prijateljem u porodičnoj kući u Kohasetu. Njen nestanak najpre su prijavili 4. januara iz firme u kojoj je bila zaposlena u Vašingtonu, a potom je kasnije istog dana to učinio njen suprug Brajan.

Instagram_Drew Karedes @DrewKaredes
Ana Volš

On je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a 17. januara tužilaštvo je saopštilo da ga tereti za njeno ubistvo.

Tužioci su juče pred sudom naveli da je Brajan pretražio 21 jezivo pitanje u vreme Aninog navodnog nestanka, a koja se tiču rešavanja tela, kao i da je pronađeno deset torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju. DNK testiranje je povezalo krv i tkivo sa Anom Volš. Rečeno je i da je Volš otišao u prodavnicu nakon Aninog nestanka i kupovao peškire, prostirku za kupanje i potrepštine za čišćenje.

Twitter_WCVB-TV Boston @WCVB
Jučerašnje dovođenje Brajana Volša u sud

Takođe, tužioci su naveli da je DNK Ane i Brajana Volša pronađen na odeći, krpama, krvavom tepihu i cipelama pronađenim u kontejneru pored kuće Brajanove majke. Takođe, pronađena je i Anina kartica za vakcine protiv COVID-a, ogrlica i čizme kao i Prada torba koju je navodno nosila kada je nestala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike