S kim se dopisivala, šta piše u porukama: Mobilni telefon Beograđanke Ane Volš rešava misteriju njenog nestanka!

15.01.2023

19:45

0

Američka policija i forenzičari "ćešljaju" bukvalno svaki trag i detalje iz Aninog života

S kim se dopisivala, šta piše u porukama: Mobilni telefon Beograđanke Ane Volš rešava misteriju njenog nestanka!
Ana nije nosila burmu nekoliko dana pre nestanka - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool Instagram/anawalshe

Punih 15 dana traje potraga za Anom Volš (39) iz Kohasta kod Bostona, koja je nestala u prvim jutarnjim satima 1. januara, a zatražena je pomoć medija i građana kako bi ona što pre bila pronađena. Za to vreme američka policija i forenzičari "ćešljaju" bukvalno svaki trag i detalje iz Aninog života, ne bi li pronašli nju ili njeno telo. Za rešavanje misterije nestanka ili potencijalnog ubistva rođene Beograđanke, ključan za istražitelje jeste njen mobilni telefon.

Podaci uskladišteni na Aninom telefonu mogli bi da bace novo svetlo na kompletan slučaj i daju odgovore na i dalje otvorena pitanja. Poznato je da je imala zakazan let za Vašington 1. januara navodno zbog hitne situacije na poslu. Budući da je izvršni direktor kompanije za nekretnine, to nikome u prvom momentu nije delovalo sumnjivo. 

Kad se saznalo da je nestanak Ane Volš 4. januara prijavila upravo firma u kojoj je radila, tačnije njihov šef obezbeđenja, jer su bili zabrinuti što Ana nije došla na posao 3. januara kad je zaista trebalo da počne da radi posle novogodišnjeg praznika, postalo je jasno da te hitne situacije na poslu očigledno nije bilo. Sa kim je trebalo da se vidi u Vašingtonu, da li je ta osoba vezana za njen legalan ili eventualno nelegalan posao ili je možda imala ljubavnika u Vašingtonu, može da se otkrije upravo pregledom njenog telefona.

Istorija poziva, poruke koje je slala i primala, elektronska pošta i prepiska mogu da otkriju sa kim je sve Ana bila u kontaktu, pa čak i u kakvom je odnosu bila sa tim osobama.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool
 

Anin suprug Brajan i dalje je iza rešetaka i čeka okončanje istrage. Bez obzira na iinddicije da je on ubio suprugu u njihovoj kući posle novogodišnje proslave, nema čvrstih dokaza za njegovo hapšenje i opravdanu sumnju da je počinio zločin. On je, inače, uhapšen zbog ometanja istrage nestanka njegove supruge, jer da Ane nema policiji danima nije prijavio, a lagao je i o svom kretanju. Pojavili su se samo audio-snimci da je zvao prijatelje i raspitivao se kod njih o nestaloj supruzi.

Napeto za Božić

U podrumu vile koju su iznajmljivali Volšovi nađeni su krvavi tragovi i nož, ali nije još saopšten rezultat DNK analize i da li ta krv zaista pripada nestaloj Ani Volš. 

Mobilni telefon bio je uključen i posle njenog nestanka, ali je lociran u kući. Prijatelj koji  je čekao Novu godinu sa Volšovima. ispričao je da se Ana čitavo veče dopisivala sa nekim. Odgovor na pitanje sa kim i da li joj je to neko sa kim je možda u ljubsvnoj vezi ili pak nekoj prijateljskoj ili poslovnoj, i dalje nemamo. 

Instagram_anawalshe
 

Prijateljice Ane Volš koje su za Božić 24. decembra bile u njihovoj kući rekle su da je situacija između Ane i Brajana bila napeta. U prilog tome govori i činjenica da je svoju majku Milanku pozvala da dođe već sutradan, verovatno da joj pomogne oko čuvanja dece, ali ona nije mogla da se organizuje da stigne tako brzo,

Nema ga na fotografijama

U sferi nagađanja su i pretpostavke da je Brajan eventualno posumnjao da ga Ana vara, kao i da ga je to razbesnelo i uticalo da počini zločin. Moguće je i da je uzeo Anin telefon kad je prijatelj otišao iz njihove kuće i video nešto što nije smeo što ga je uznemirilo. I to bi trebalo da se pokaže analizom telefona.

Postoji mnogo teorija i teza o tome šta se eventualno dogodilo. Dokaza za analizu koji će dati odgovore ima, a rezultati još nisu poznati javnosti. 

Zanimljivo je da Brajana nema ni na jednoj fotografiji sa proslave Nove godine, ali je on sve prisutne slikao. Mnogobrojne odgovore trebalo bi da razotkrije Anin mobilni telefon, kao i DNK tragovi iz podruma kuće i sa noža.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike