U nestanak Ane Volš umešani i lažni federalni agenti? Otkrivamo ko su uhapšeni u zgradi kojom je upravljala Beograđanka!

14.01.2023

19:45

2

U zgradu koju je Ana vodila navodno se infliltrirali lažni federalni agenti, a ona skrivala informaciju o tom slučaju

U nestanak Ane Volš umešani i lažni federalni agenti? Otkrivamo ko su uhapšeni u zgradi kojom je upravljala Beograđanka!
Lažni agenti uhapšeni u zgradi u kojoj je Ana Volš bila menadžer: Ilustracija - Copyright Prinstcreen /Instagram/anawalshe Profimedia

Misterija nestanka Ane Volš iz Masačusetsa traje od novogodišnje noći kada joj se izgubio svaki trag u prvim satima 1. januara. Od tada do danas neprekidno se pojavljuju razne informacije iz njenog i života njenog muža Brajana Volša, koji je uhapšen 8. januara, tačnije četiri dana posle prijave Aninog nestanka i osumnjičen za ometanje istrage.Sada su isplivali još neki novi detalji.

Ana je, kao izvršni direktor poznate američke firme za nekretnine, bila menadžer luksuzne stambene zgrade u Vašingtonu. U zgradu su se navodno infliltrirali lažni federalni agenti, a stanari su ispričali da je Srpkinja skrivala informaciju o tom slučaju.

 

 

Stanari zgrade Krosing u blizini Kapitola, u kojoj je Ana Volš bila menadžer, kažu da strahuju da će Arian Taherzadeh i Hajder Ali, koji su 6. aprila prošle godine uhapšeni upravo u tom objektu, izbeći da otkriju šta su sve radili u zgradi, kao i da poslodavac Ane Volš krije od njih skandalozne detalje.

Nestalu Beograđanku stanari zgrade su za američke medije opisali kao snažnu i tajanstvenu tokom rešavanja skandala posle hapšenja Ariana i Hajdera. Naveli su čak i da je jednom prilikom ona rekla da ona nije Ana Volš da ne bi odgovarala na njihova pitanja vezana za hapšenje 6. aprila lane.

Arian se, kako su preneli američki mediji, u avgustu prošle godine izjasnio krivim za nekoliko zločina i to zaveru, nezakonito posedovanje oružja i voajerstvo, a Hajder se u oktobru izjasnio krivim za zaveru, bankovnu prevaru i nezakonito posedovanje oružja. Mnoga pitanja, međutim, tada su ostala bez odgovora.

Oružje, municija i oprema za nadzor

U zgradi, kojom je upravljala Ana Volš, oni su skladištili oružje, municiju i opremu za nadzor, a tokom tog perioda njih dvojica su se predstavljala kao specijalni agenti.

Budući da je Arlan osuđen za voajerizam, stanari zgrade javno su se pitali da li isu i njihovi stanovi bili pod nadzorom. Odgovor na to nikad nisu dobili. Ana Volš, inače majka troje dece, bila je menadžer zgrade u momentu kad se dogodilo hapšenje. Prema pisanju medija, ne postoji veza između njenog nestanka i slučaja lažnih federalnih agenata.

Stanari su američkim novinarima rekli i da ih je Ana lagala i da im je govorila ono što je mislila da žele da čuju. U vreme kad je nestala, oni su od Ane Volš tražili da se proveri bezbednost zgrade,  jer se od momenta hapšenja lažnih agenata ne osećaju sigurno u njoj.

Anin suprug Brajan Volš, da podsetimo, njen nestanak je prijavio tek 4. januara, a "lisice" su mu na ruke stavljene četiri dana kasnije, jer je ometao istragu za nestalom suprugom. Njemu je određena i kaucija od pola miliona dolara.

Hronologija potrage

Posle Brajanovog hapšenja, u podrumu kuće Volšovih pronađen je krvavi nož. Istog dana objavljeno je i da je Brajan na internetu pretraživao "kako se rešiti tela žene teške 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". Tada su se pojavile indicije da je Brajan Volš možda ubio suprugu.

Printscreen/YouTube/CBS Boston LYNN POLICE DEPARTMENT
Brajan Volš prilikom dva hapšenja

Kako je istraga krenula u tom pravcu, pretraživana je deponija u blizini kuće Anine svekrve. Reč je, inače, o firmi za reciklažu čiji se otpad koristi za proizvodnju struje. Anino telo nije nađeno, ali jesu sekire, noževi, krvave kese, tepisi, koji su poslati na dalju analizu.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana Volš sa majkom Milankom Ljubičić

Anine prijateljice, takođe, ispričale su i  da je, dok su boravile u kući Volšovih, između Brajana i Ane bilo napeto, a njena majka Milanka Ljubičić rekla je da je Ana zvala da za Božić dođe u Ameriku, ali ona nije tako brzo mogla da se organizuje. Bilo je i priča da je Brajan opljačkao čak i rođenog oca, ali i da su i Brajan i Ana prevarili neke ljude za novac.

Uprkos indicijama da je možda reč o ubistvu za koje je odgovoran Brajan, sve je samo puko nagađanje. Ana Volš vodi se kao nestala, a Brajan je i dalje iza rešetaka samo zato što je ometao istragu nestanka supruge.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike