Nestala Ana se pohvalila da je njen muž vlasnik vinarije: Uhapšeni Brajan trgovao skupocenim vinima! (FOTO/VIDEO)

12.01.2023

19:45

1

Konstantno u javnost isplivavaju detalji iz života Ane Volš, nižu se dokazi, ali sve i dalje u sferi indicija

Nestala Ana se pohvalila da je njen muž vlasnik vinarije: Uhapšeni Brajan trgovao skupocenim vinima! (FOTO/VIDEO)
Vinarija "Tobelos" u Španiji i Brajan Volš - Copyright Printscreen/YouTube/CBS Boston/Instagram/anawalshe

Ana Volš iz Masačusetsa, kojoj se svaki trag gubi od novogodšnje noći, pohvalila se svojevremeno na svom Instagram profilu da je njen suprug Brajan vlasnik vinarije "Tobelos". Posrednička kuću za vino "Tobelos LLC" u španskom gradu Rioha, kako piše u registru firme, osnovana je u maju 2018. godine. Volš je tada živeo u stanu u ulici Essek 589 u Linu, a tu adresu koristio je i kada je osnovao "Tobelos".

Vinarija u Riohi smeštena je, inače, na vrhu brda sa pogledom na reku Ebro. Upravo zbog svog dobrog položaja i blizine reke koja je najbogatija vodom na Pirinejskom poluostrvu, tamo se često organizuju i vinske ture.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Walshe (@anawalshe)

 

U septembru 2018. godine, samo nekoliko nedelja pre hapšenja u oktobru 2018. godine zbog slučaja umetničke prevare po američkom saveznom zakonu, osnovao je entitet pod nazivom "Moorecroft Vines“, prema evidenciji odeljenja za korporacije državnog sekretara. Taj posao je takođe osnovan kao posrednička kuća za vino, sa adresom 6 Edgevood Road u Marbleheadu.

Ana Volš, da podsetimo, nestala je u novogodišnjoj noći kad je navodno krenula na let u Vašington, zbog hitne situacije na poslu. Majka troje dece bila je i izvršni direktor firme za nekretnine. Njen nestanalk je prijavljen tek tri dana kasnije. To bi značilo da su je u firmi očekivali 3. januara i kada nije došla i oni i suprug Brajan prijavili su nestanak.

Od momenta kad se Ani izgubio svaki trag, konstantno isplivavaju mnogobrojni detalji iz njenog života. Istražitelji, osim indicija da je ona ubijena, nemaju nikakve čvrste dokaze. Telo Ane Volš nije pronađeno, a nije se nikom javila ni da je živa.

Napeto za Božić

A šta sve znamo o njenom nestaloj Ani Volš? Njene prijateljice, koje su bile u kući Volšovih za Božić 24. decembra rekle su da je između Ane i Brajana bilo napeto. Već sutradan Ana je molila majku da dođe kod nje. Milanka Ljubičić, ne sluteći o čemu je reč, nije uspela da ode tada u Ameriku.

Ubrzo posle toga Ana je nestala, a par dana kasnije uhapšen je i njen suprug Brajan zbog ometanja istrage za nestalom suprugom. Istog dana policija je u podrumu kuće Volšovih pronašla i krvav nož. Utvrđeno je i da je Brajan potrošio veliku sumu novca na hemiju za čišćenje kuće, najlone i selotejp. To je navodno kupio posle zločina.

Instagram/anawalshe/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP
Brajan i Ana Volš

Policijska istraga otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, jer je Brajan tvrdio da je na aerodrom krenula taksijem. Njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana.

Istražitelji su zatim pregledali snimak video nadzora iz prodavnice gde je Volš navodno otišao 1. januara, ali ga nisu primetili iako je takve tvrdnje izneo pod zakletvom. Na snimku iz druge prodavnice, štaviše, vidi se da je 2. januara kupio za 450 dolara sredstava za čišćenje, krpe, kantu i cerade.

Krvave kese sa deponije

U istoriji pretrage na Brajanovom računaru otkriveno je i da je tražio "kako da se odloži telo žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". Od tog momenta svi pravci istrage vodili su da je reč o zločinu i da ga je počinio Anin suprug. Uprkos tome on još nije zvanično osumnjičen.

U tom pravcu, pretraživana je i deponija u blizini kuće Anine svekrve. Reč je, inače, o firmi za reciklažu čiji se otpad koristi za proizvodnju struje. Telo nije nađeno, ali jesu sekire, noževi, krvave kese, tepisi.

Printscreen/YouTube/CBS Boston
Brajan Volš

U moru informacija, pojavila se i ona da je Brajan Volš opljačkao čak i rođenog oca, a potom i priče da su i Brajan i Ana prevarili neke ljude za novac. Pominjano je i da je Brajan lečen u duševnoj bolnici, ali i da je Ana ranije bila udata za kuvara.

Sve ovo i još mnogo toga su samo indicije. Nema zvanične potvrde da je Ana Volš ubijena, Brajan je uhapšen samo za ometanje istrage nestanka svoje supruge. mnogo toga je i dalje u sferi nagađanja. Osim detalja iz života Ane Volš, koji iz sata u sat isplivavaju u javnost, novih detalja iz istrage još nema.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike