Ubistvo posle dočeka srpske Nove godine: Belivukov rođak nožem u srce ubo prijatelja iz detinjstva!

14.01.2023

08:30

0

Dvojica mladića, kako su kasnije ispričali očevici, posvađala su se već na žurki, i to zbog devojke

Ubistvo posle dočeka srpske Nove godine: Belivukov rođak nožem u srce ubo prijatelja iz detinjstva!
Ivan Trifunović - Copyright Ivan Trifunović Facebook

Doček srpske Nove godine u Novom Beogradu, pre tačno dve godine, pretvorio se u svađu dvojice najboljih prijatelja iz detinjstva i ubistvo jednog od njih. Damir Ibrahimović, inače sestrić Veljka Belivuka, ubio je Ivana Trifunovića posle novogodišnje žurke na kojoj su obojica bili. U Višem sudu u Beogradu pri kraju je suđenje Ibrahimoviću i očekuje se da će zločin ove godine dobiti i sudski epilog.

U sudnici se, u svoju odbranu, Ibrahimović izjasnio da nije kriv. Prilikom izjašnjavanja o krivici mnogima je delovalo kao da je svoju odbranu naučio napamet i da je bukvalno izrecitovao.

Kobne noći, obojica su bila na žurki povodom dočeka Srpske nove 2021. godine. Trifunović je posle proslave otišao kući oko 2.30 sati ujutru. Nedugo zatim, Damir je pozvao Ivana da izađe ispred svoje zgrade u ulici Dr Ivana Ribara 188.

Dvojica mladića, kako su kasnije ispričali očevici, posvađala su se već na žurki i to zbog devojke. Sukob je nastavljen kasnije ispred zgrade Trifunovića. Damir je, kako se sumnja, ubo nožem Ivana direktno u srce i pobegao u nepoznatom pravcu.

Ubrzo se vratio na mesto zločina i pokušao da pomogne Trifunoviću. Govorio mu je: "Izdrži, izdrži”. U potrazi za sinom, naišao je Ivanov otac, pa su ranjenog mlaića zajedno ubacili u kola. Ivana je otac odvezao u Urgentni centar, ali je on izdahnuo na putu do bolnice.

Tvrdio da nije kriv

Ibrahimović je navodno, posle raskida, devojci upućivao razne pretnje i to smrću. Za Ivana, sa druge strane, posle zločina svi su imali samo reči hvale. Tvrdili su da je bio vredan i dobar momak. Nikada nije imao problema sa zakonom. a sve komšije i prijatelji za njega nisu rekli ništa loše. 

Novinari na meti kume Kije Kockar

Porodica okrivljenog Ibrahimovića prkosno je gledala i vređala novinare ispred Palate pravde.

- Šta  je? Šta slikaš? Lažete sve. Nemoj slučajno... - vikala je Vanja Ibrahimović, koja je široj javnosti postala poznata kao kuma rijaliti zvezde Kristine Kije Kockar. 

Damir se u sudnici izjasnio da nije kriv za ubistvo prijatelja. 

- Poznajem ga 10 godina, uvek smo bili dobri, bio je dobre naravi, ali je voleo da se kocka i da pije - rekao je Ibrahimović pred sudskim većem.

Dragiša Trifunović, otac ubijenog mladića ispričao je za medije ranije da njegovog sina ništa ne može da vrati.

- Hoću da mi Dača kaže zašto je to uradio! Pa njih dvojica su bila kao braća, a niko od njegovih nam ni saučešće nije izjavio - kazao je otac ubijenog momka.

"Ubij sad i mene"

Stariji Trifunović je dodao i da je odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se, kako tvrdi, vidi kako Damir ubija Ivana. Taj snimak kasnije je prikazan u sudnici. 

- Vidi se kako Ivan ide stazom sa rukama u džepovima. Vidi se automobil iz kog izleće Damir, prilazi mu i jednom ga udara u grudi. Ivan nije stigao ni da izvadi ruke iz džepova - ispričao je Dragiša.

Otac je zatekao sina krvavog na pločniku, dok je Ibrahimović bio pored njega i vikao mu da izdrži.

- Damir je bio sa mnom i dok smo Ivana vozili u bolnicu. Ubeđivao me: "Izdržaće, ne brini, nije duboka rana", a izgovorio je i: "Ivan me je šutnuo, zakačio sam ga čašom" - prisećao se Trifunović. 

MUP 24sedam Antonio Ahel/ATAImages
Veljko Belivuk vođa zloglasnog klana rođak je Damira Ibrahimovića

Od te noći kad mu je sin ubijen, nije video Ibrahomovića sve do suđenja. Trenutak kada je saznao da je Damir ubio njegovog sina jedinca za njega je predstavljao neopisiv šok, jer su se Ivan i on znali još iz vrtića.

- Da mi je Damir kao čovek prišao pognute glave i rekao: “Ubio sam brata zbog toga i toga", možda bih ga i razumeo i oprostio, ali on kao da je likovao dok je u Palati pravde, sa pobedonosno podignutim rukama, prošao pored mene. Njegovo ponašanje me je isteralo iz takta, ponašao se kao plaćeni ubica i morao sam da kažem: “Ubico, ubio si mi sina, ubij sad i mene - prepričao je kasnije Dragiša Trifunović.

"Za pravu braću život daću"

Ivan Trifunović je iza sebe ostavio neutešne roditelje, ali i dve starije sestre.

– Ibrahimović takođe ima dve starije sestre. Svi su se družili i naše dve kuće su bile kao jedna. Mlađa ćerka se i dan danas pita kako je Damir mogao to da uradi njima, jer i on ima dve starije sestre. Ivan je planirao da za koju godinu otvori svoju firmu. Želeo je da bude privatnik i ka tome je išao, ali nažalost to nije dočekao. Govorio je da su i njegove kolege sa posla bile spremne da mu pomognu. Eto kakav je moj Ivan bio – govorio je neutešni otac.

Prema njegovim rečima, nijedno slavlje nije moglo da prođe, a da ove dve porodice nisu bile zajedno.

– Punolestva, rođendani, svadbe kao i doček Nove godine Ivan i Damir su zajedno proslavljali. Dan pre tragedije ja sam im nabavio prase, ovde sam ga sekao. To koliko je Ivan cenio i voleo Damira svedoči i fotografija koju je podelio na fejsbuk profilu iznad koje je napisao: “Za pravu braću život daću” - zaključio je Trifunović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike